[VIDEO] Atac sinucigaş cu bombă la o nuntă din Turcia, soldat cu cel puţin 30 morţi şi 94 de răniţi. Autorităţile suspectează Statul Islamic

Cel puţin 30 de persoane au murit, iar alte 94 au fost rănite, sâmbătă seara, într-o explozie produsă la o nuntă în Gaziantep, în sudul Turciei, aproape de frontiera siriană, transmit agenţiile internaţionale de presă, care citează un bilanţ în creştere difuzat de biroul guvernatorului local.

Agenţia EFE preia totodată un comunicat al preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care indică gruparea Stat Islamic (Daesh) ca “probabil” autor al atentatului.

“Vreau să subliniez încă o dată că nu există nicio diferenţă între tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, în care am pierdut 240 de cetăţeni, comisă de FETO (reţeaua predicatorului auto-exilat Gulen, pe care guvernul o denumeşte FETO — Organizaţia Teroristă Fethullah Gulen, potrivit siglei în limba turcă — n.r.), între PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerat organizaţie teroristă de către Turcia, SUA şi UE — n.r.), care numai în ultima lună a ucis 70 de membri ai forţelor de securitate (…) şi atentatul din Gaziantep, probabil comis de către Daesh”, arată comunicatul şefului statului turc.

Acesta asigură că astfel de provocări nu vor reuşi să compromită unitatea, convieţuirea şi fraternitatea din ţară.

Premierul turc, Binali Yildirim, a condamnat de asemenea atentatul într-un comunicat în care cere naţiunii “răbdare şi tărie”, transmite EFE, iar vicepremierul Mehmet Simsek a subliniat “convieţuirea” diverselor grupuri etnice, precum turcii, kurzii şi arabii, în Gaziantep, oraş situat la circa 50 de kilometri de frontiera cu Siria, lăudând răspunsul populaţiei care s-a poziţionat imediat împotriva atacului.

Formaţiunea pro-kurdă Partidul democratic al poporului (HDP) a indicat într-un comunicat că mirii de la nunta care a fost ţinta atentatului erau membri ai săi.

AGERPRES

De același autor

Related Articles