Oportunităţi de angajare. Locuri de muncă pentru români în Spania, Germania şi Marea Britanie

Peste 1.400 de locuri de muncă sunt oferite de angajatorii din afara ţării, arată portalul european în domeniu EURES.

În Spania sunt scoase la concurs 801 locuri de muncă, din care 800 pentru muncitori necalificaţi în agricultură şi un loc pentru un maseur.

În Germania sunt oferite 252 locuri de muncă, cele mai multe pentru asistent medical, electrician montator şi ospătar, în timp ce Marea Britanie oferă 110 locuri de muncă, cele mai multe pentru îngrijitor persoane la domiciliu.

Tot prin intermediul reţelei EURES România, angajatorii pun la dispoziţie 60 locuri de muncă în Italia, 57 locuri de muncă în Suedia şi 50 locuri de muncă în Cehia. Slovacia oferă 37 de locuri de muncă, Norvegia – 36 de locuri de muncă, Lituania – 27 de locuri de muncă, Bulgaria – 10 locuri de muncă, Finlanda – 9 locuri de muncă, Croaţia – două locuri de muncă şi Austria – un loc de muncă.

Şi în ţară, oferta cuprinde peste 21 de mii de locuri de muncă, cele mai multe pentru cei cu studii medii şi profesionale, anunţă Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Persoanele interesate pot vedea ofertele accesând pagina de internet www.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul Agenţiei pentru Ocuparea forţei de Muncă, de domiciliu.

De același autor

Related Articles