[AUDIO-FOTO] Drumurile noastre toate: În Caraş-Severin se duc pe rând…

Deşi este una dintre cele mai frumoase zone montane din România, drumul spre staţiunea Muntele Mic din judeţul Caraş-Severin este extrem de anevoios – mai ales pe tronsonul cuprins între comuna Borlova şi Telescaun. Aici au fost investite sume însemnate în ultimii ani, însă şoseaua le dă în continuare bătăi de cap şoferilor care ajung pe ea.

În urma ploilor torenţiale de acum două săptămâni între Borlova şi zona Telescaun drumul, pe o lungime de 2,5 km este aproape impracticabil din cauza tonelor de aluviuni, grohotiş şi trunchiuri de copaci deplasate de pe versanţi pe carosabil, circulaţia desfăşurându-se pe un singur sens.

Oamenii care trăiesc în localitaţile de la poalele staţiunii, dar şi turiştii care ajung în zonă s-au săturat de promisiuni şi de cârpelile pe care autorităţile le numesc… reabilitări. Ei sunt şi aceia care au trimis fotografiile redacţiei Radio Reşiţa:

Veniţi să vedeţi şi dumneavoastră cum arată drumul aici, mai ales după ploi. Mâine-poimâine iar bagă miliarde, că aşa sunt românii noştri învaţă să fure, nu să facă”, ”E nenorocire. Vă daţi seama, vi cu maşina bună şi îţi dai în gropile astea“, “Ne este teamă să mai circulăm pe acest segment de drum, în orice moment se pot disloca malurile şi o pot lua la vale cu maşini cu tot”, ne-au transmis unii dintre ascultătorii Radio Reşiţa, localnici ai zonei.

Contactate autorităţile judeţene spun că, în timp ”au fost reparate podeţurile, şanţurile şi suprafaţa asfaltică însă ploile torenţiale de zilele trecute au produs pagube destul de însemnate care nu pot fi îndepărtate de la o zi la alta“.

Camelia Basaraba – purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Caraş-Severin a precizat pentru Radio Reşiţa că “au fost urmate procedurile legale fiind publicat pe SEAP un anunţ de selecţie, termenul de depunere al ofertelor fiind data de 17 august. În următoarele zile, după analizarea ofertelor şi organizarea licitaţiei lucrărilor se va interveni pe drum pentru a fi efectuate toate operaţiunile ce se impun, mai exact curăţare carosabil şi decolmatare şanţuri şi podeţe.”

“Ca urmare a precipitaţiilor abundente din seara zilei de 6 spre 7 august segmentul de drum judeţean cuprins între localitatea Borlova şi Telescaun a fost afectat de depuneri mari de grohotişuri, bolovănişuri şi material lemnos de pe versanţi, motiv pentru care s-a ajuns pentru câteva ore la un trafic în condiţii deosebit de grele, drumul fiind blocat pentru câteva ore. La acea dată s-a intervenit de urgenţă şi drumul a fost deblocat permiţându-se circulaţia pe o singură bandă. S-a constatat că pe o lungime de 2,5 km drumul a fost acoperit cu mormane aduse şi depuse de viituri. În prezent se circulă încă pe o singură bandă, fiind necesare lucrări de curăţare şi decolmatare şanţuri şi podeţe. Au fost urmate procedurile legale fiind publicate pe SEAP un anunţ de selecţie, termenul de depunere al ofertelor fiind ieri, 17 august. În următoarele zile se va interveni pe drum pentru a fi efectuate lucrările ce se impun, mai exact curăţare şi decolmatare şanţuri şi podeţe.”  

Staţiunea poziţionată la poalele versantului sudic al Munţilor Ţarcu, amenajată în anii ’40, se bucura de titlul de cea mai modernă staţiune montană a României. Cu un relief aparte, zona Muntele Mic are un potenţial turistic uriaş. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, şi-a pierdut atât farmecul, cât şi turiştii din cauza drumurilor de acces, atât iarna cât şi vara, lăsând judeţul… pe drumuri.

Sursa foto: facebook

(Hardy Cvoica)

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles