[FOTO] Furtună puternică în Timiş. Străzi inundate, copaci căzuţi şi acoperişuri smulse de vânt

UPDATE ora 19.45

Traficul rutier se desfăşoară cu restricţii pe Autostrada A1 Lugoj – Traian Vuia.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că, din cauza vântului puternic balizele antiorbire au fost smulse şi aruncate pe partea carosabilă. Totodată, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara informează că în acest moment, pe teren sunt 5 echipe de lucrători care strâng elementele de antiorbire. Aceste balize urmează a fi remontate in cursul dimineţii.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, montarea va fi asigurată de către antreprenor, lucrarea fiind în garanţie. În acelaşi timp, pentru că nu este prima dată când sistemele antiorbire nu îşi dovedesc fiabilitatea, CNADNR S.A., împreună cu consultantul lucrării şi cu antreprenorul general vor analiza împreună posibilitatea de a înlocui sistemele de prindere.

***

Furtuna care s-a abătut asupra estului judeţului Timiş, timp de 30 de minute, a făcut pagube importante în municipiul Lugoj.

Vântul a rupt mai mulţi copaci  din parcul spitalului municipal, o creangă distrugând şi un autoturism parcat în zonă. Situaţia s-a repetat în parcul George Enescu, unde mai mulţi arbori au fost puşi la pământ de vântul puternic. Ploaia, care a durat aproape o jumătate de oră, a inundat căile de acces, pe alocuri reţeaua de canalizare fiind depăşită de debitul foarte mare al apelor pluviale. Fenomenul din după amiaza zilei de astăzi este cel mai violent din acest an, furtuni şi ploi înregistrându-se şi la jumătatea lunii iunie. Rafalele puternice au distrus şi acoperişul unui bloc din Cartierul Cotu Mic, echipajele de pompieri intervenind la faţa locului. În perimetrul municipiului Lugoj, rafalele de vînt au culcat indicatoarele de ocolire ale lucrărilor executate la reţeaua de gaz de sub carosabil. De asemenea în Microraionul IV, în zona fostei pieţe, pompierii au fost solicitaţi să îndepărteze crengile căzute peste maşini. Furtuna violentă a rupt  şi panourile anti orbire de pe autostradă, în perimetrul situat pe raza comunei Balinţ, astfel că în zonă există risc de accidente. Pagube au fost şi la Făget, unde mai multe case au rămas fără ţigle, dar şi în satul Jupani, unde biserica din localitate a rămas fără turlă, doborâtă de vântul ce a bătut cu peste 90 de kilometri la oră.

Ion Moldovan

De același autor

Related Articles