[FOTO-VIDEO] Măsuri în urma inundaţiilor: Reșițenii vor plăti taxă pe apa de ploaie

Reşiţenilor li se pregăteşte o nouă taxă: cea pe apa pluvială.

Primăria a început decolmatarea sistemului pluvial, care este înfundat în proporţie de peste 60%, în cartierul Lunca Pomostului, care a fost cel mai grav afectat de ploile torenţiale din iunie 2016. Dar o simplă curățare nu rezolvă problema inundaţiilor- spune primarul Ioan Popa. El a explicat că  sistemul de preluare a apelor menajere se amestecă cu cel pluvial, astfel că apa de ploaie ajunge și în stația de epurare, iar cea menajeră (cu reziduurile din locuinţe) – direct în Bârzava. În plus, în timpul lucrărilor de asfaltare în municipiul Reşiţa, au fost astupate câteva guri de captare. Pentru a rezolva problema, Ioan Popa spune că trebuie făcute lucrări specifice prin care să se despartă canalizarea menajeră de cea pluvială. Ca urmare, intenţionează să introducă taxa pe apa meteorică – adică cea provenită de la ploaie, cu ajutorul căreia se vor putea face lucrări în această direcţie.

Chiar dacă reşiţenii mă vor înjura, trebuie să facem un sistem pluvial nou” – a spus în exclusivitate pentru Radio Reşiţa, primarul Ioan Popa.

Lunca Pomostului s-a transformat în această vară într-o ”mică Veneţie”. Apa a depăşit un metru, iar după ce s-a retras… A rămas în urmă mâl, gunoaie, un miros specific, dar mai ales pagubele. Gospodării, sedii de firme, garaje, scări de bloc, toate sunt afectate de șuvoaiele care au pătruns peste tot.

Citeşte pe aceeaşi temă:

(Daniela Tudor)

FOTO/VIDEO: Facebook Vali Marin

Cele mai citite

Related Articles