[FOTO] Clădire monument din Reşiţa ajunsă o ruină. Vezi aici în ce hal este în prezent!

Un monument istoric de pe strada Furnalelor din municipiul Reşiţa, despre care riveranii spun că ar fi fost una din primele școli din urbe (n.r. Şcoala Pittner), a devenit un real focar de infecție pentru zona în care se află, plus că imbolilul fără geamuri, uşi şi acoperiş stă să se prăbuşească. Cetăţenii care locuiesc, cum pot, în imobil au adunat o seamă de câini care din lipsă de hrană sar şi muşcă trecătorii, susţin riveranii. Aceştia mai spun şi că au făcut nenumărate sesizări la poliţie şi autorităţile locale doar că până în prezent nu s-a schimbat nimic.

Unul dintre reşiţeni, Zoltan Szerdahelyi, a povestit că această clădire a funcţionat ca şcoală primară prin anii ’30 şi este locul în care a învăţat şi mama sa, Jolan Szerdahelyi – Kabal. Atunci încăperile destinate claselor erau luminoase, clădirea bine întreţinută şi copiii învăţau în limbile maghiară şi germană. 

Reşiţenii din cartierul Muncitoresc afirmă că imobilul este foarte periculos pentru că în el se adăpostesc şi diverşi oameni ai străzii, iar zidurile pot cădea în orice clipă şi încăperile sunt pline cu gunoaie și fecale. Atunci când se înserează treci doar pe proprie răspundere pe acea stradă aflată în partea veche a municipiului.

Imobilul clasat ca monument istoric al judeţului Caraş-Severin are soarta multor altor obiective urbane atât din Reşiţa, cât şi din întreaga regiune.

La sesizarea Radio Reşiţa, imobilul a intrat în atenţia Gărzii Naţionale de Mediu Caraş-Severin.

Priviţi şi vă minunaţi atâta timp cât autorităţile doar stau… cu mâinile încrucişate:

Vom reveni cu informaţii!

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles