[FOTO] Herculane, la fel de plin ca odinioară: Număr record de turiști

427

Minivacanța prilejuită de praznicul Adormirii Maicii Domnului a atras pe Valea Cernei mii de turiști din toate colțurile țării, care au venit aici pentru a petrece un sejur cât mai plăcut și pentru a se bucura de farmecul naturii din aceste locuri. Unul dintre principalele puncte de atracție au fost, desigur, cădițele de la 7 Izvoare, care se dovedesc neîncăpătoare la fiecare sfîrșit de săptămână pentru zecile de doritori să profite de efectele apelor termale ale lui Hercules!

Locurile decampare sunt luate cu asalt de cei care vin aici pentru a-și petrece în aerul Văii Cernei câteva zile sau chiar câteva săptămâni, iar pe drumul care merge de la Herculane spre Baia de Aramă se circulă foarte greu pe unele porțiuni unde mașinile sunt parcate pe o parte și cealaltă a drumului. Cele două ștranduri de pe Valea Cernei sunt și ele foarte solicitate, mai ales că vremea este foarte călduroasă pe timpul zilei, însă noaptea se face simțită răcoarea.

Și în stațiune este o aglomerație care ne amintește de vremurile de altădată, iar locurile de cazare în hotelurile și pensiunile din stațiune au fost solicitate la maximum în aceste zile, gradul de ocupare depășind chiar sută la sută. Cine s-a decis în ultimul moment să vină în Băile Herculane la acest sfârșit de săptămână a avut supriza să afle că niciun loc nu este liber și chiar la locuințele particulare cazarea a devenit o adevărată aventură.

Pentru mulți turiști, minivacanța de Sfânta Maria Mare pe Valea Cernei se încheie astăzi, dar alții le iau locul pentru următoarea săptămână! Deși am ajuns numai de ieri, ne simțim foarte bine, personalul este foarte amabil, serviciile sunt de calitate și sperăm să fie bine! Nu am reușit să facem nimic aseară, dar vor fi următoarele zile! Astăzi… la proceduri, la bazin, în hotel, probabil o plimbare… , ne spunea o turistă venită de la Craiova, zonă din care sosesc pe malul Cernei cei mai mulți turiști. O altă turistă, tot din Craiova, tocmai a ajuns la Herculane: E foarte bine, locația este foarte frumoasă, condițiile sunt extraordinare… la mine nu este pentru prima dată când vin… Cel mai mult mă atrag la Herculane băile termale, tratamentele, procedurile… sunt bune indiferent de vârstă.

Apa este vedeta și în stațiune, turiștii căutând să se scalde în piscinele din interiorul complexelor hoteliere sau în bazinele exterioare. Un băiețel a venit împreună cu familia de la Hațeg, din județul Hunedoara : E bine pe Valea Cernei! Cel mai mult îmi place apa pentru că pot să mă scald! Asta e prima oară când vin la Herculane și voi mai veni! Tatăl nu are ce face, decât să se conformeze dorinței fiului său: Am venit de ieri și ne simțim foarte bine… este frumos, este curat, totul e în ordine… Acum mergem un pic la apă și după-masă ieșim la o plimbare… Vom prelungi sejurul până joi.

Vremea contribuie și ea din plin la farmecul acestei minivacanțe și dă speranțe ca până la sfârșitul acestei luni stațiunea Băile Herculane să fie plină, după cum lasă să se vadă terasele ticsite și circulația intensă pe străzile din stațiune!

Paul-Sever SMADU