[AUDIO] Vă mulţumim că păstraţi candela cuvântului mereu aprinsă în Banatul de Munte

92

Motto: „La radio tu eşti cel care pune decorul în mintea ascultătorului. Radioul se face cu mintea”! Mircea Albulescu

 

Povestea  Radio România Reşiţa care  a împlinit 20 de ani de activitate, continuă cu mesajele oaspeţilor  de onoare ce-au avut bucuria de-a ne ne fi alături. Printre ascultătorii noştri fideli, un mesaj de suflet a venit din partea Preasfinţiei Sale Episcopul Lucian al Caransebeşului.

Se cuvine să-l aducem în atenţia ascultătorilor şi cititorilor postului nostru , într-o zi când serbăm una dintre cele mai mari sărbători ale bisericii creştine, Adormirea Maicii Domnului sau Sântămaria Mare, prăznuită în 15 august. Marchează trecerea de la vară la toamnă şi totodată Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor. Tradiţia mai spune că după ce şi-a săvârşit misiunea apostolică ce i-a fost încredinţată, de a duce credinţa pe Muntele Athos, Maica Domnului dorea să se mute la Fiul Său. Această cerere i-a fost îndeplinită şi astfel a fost săvârşită şi dorinţa creştinilor ca trupul Maicii Domnului să nu fie supus puteziciunii şi să fie luat la cer. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită de ortodocşi şi catolici în fiecare an. Ea este cunoscută în Apus sub numele de Înălţarea cu trupul la cer a Maicii Domnului.

   Preasfinţia Sa, Episcopul Lucian al Caransebeşului, ne-a transmis cu ocazia împlinirii celor 20 de ani un gând frumos ca o binecuvântare pentru Radio România Reşiţa şi pentru marea sa familie de ascultători.

„Doresc conducerii Radio România Reşiţa şi tuturor ostenitorilor studioului multă sănătate şi pe mai departe misiune bogată în rândul credincioşilor noştri, în rândul ascultătorilor, pentru că aici în Banat niciodată nu au făcut deosebire între etnii, confesiuni, am trăit cu toţii în legătura păcii şi a dragostei.

Vă mulţumesc foarte mult că ne+aţi dat posibilitatea să intrăm în casele şi mai ales în inimile şi sufletele ascultătorilor Radio România Reşiţa şi bineînţeles vă mulţumim că sunteţi alături de noi, de biserica strămoşească, alături de Episcopia Caransebeşului şi la bine şi la greu.Vă mulţumim că încercaţi să păstraţi candela cuvântului mereu aprinsă în Banatul de Munte şi nu numai, pentru că emisiunile dumneavoastră sunt receptate pe o arie extinsă care depăşeşte limitele geografice ale Banatului Istoric.Aşadar vă mulţimim din toată inima pentru că mi-aţi acordat această posibilitate şi rămânem dispuşi şi disponibili în tot ceea ce înseamnă conlucrarea dintre instituţile noastre spre mai binele credincioşilor care vieţuiesc şi se roagă în Banatul Istoric.

Ne bucurăm să vă spunem din toată inima, împreună cu toţi colaboratorii noştri de la Centrul Epahial prosperitate, longevitate, misiune bogată pe mai departe şi La Mulţi şi Binecuvântaţi ani!”

20 de ani Radio Resita 1

Adevărata fericire nu constă din demnități nici din odihna trupului. Adevărata fericire este virtutea. Dragostea noastră  s-a menit a fi Radioul, pentru că propune printre altele cel mai spectaculos pariu pe care îl poate imagina vreo îndeletnicire dintre cele care populează visele jurnaliștilor: Să vezi, Auzind! Aceasta-i povestea noastră de 20 de ani. Are limbajul internaţional – cel al sufletului şi are poezia sa  atât de vie încât fiecare undă radio care se propagă prin trupurile noastre e un vers.

 

Epilog:  „Profesionalismul e mentalitatea care desăvârşeşte îndemanarea”.

 

Echipa Radio România Reşiţa