[FOTO] Turişti blocaţi în zona barajului Poiana Mărului din cauza creșterii nivelului apei

Pompierii cărăşeni au intrat în alertă după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora un număr de aproximativ 30 de familii ar fi blocate în zona barajului Poiana Mărului din cauza creșterii nivelului barajului.

În urma primirii acestei informații, la nivelul comenzii Inspectoratului pentru Situații de Urgență SEMENIC al Județului Caraș-Severin s-a luat decizia deplasării a trei autospeciale și două bărci la fața locului, pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate. Au fost informate de urgență și autoritățile locale, care de asemenea s-au deplasat în zonă.

Ajunși la locul indicat, pompierii militari au constatat că în pericol de a rămâne blocate ar fi fost doar mașinile turiștilor, pe care aceștia le-au evacuat din zona inundabilă până la sosirea forțelor de intervenție. Nici o persoană nu se afla în pericol de a rămâne izolată, majoritatea turiștilor hotărând să-și continue sejurul în locul respectiv.

“Menționăm că prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență -112 nu s-a primit nici o solicitare pentru evacuarea persoanelor din zonă, informația parvenindu-ne prin mass-media, cărora le mulțumim pe această cale”, ne-au transmis reprezentanţii ISU Semenic.

“Pentru evitarea unor situații asemănătoare, recomandăm celor care fac excursii cu cortul, să aleagă zone unde camparea este permisă și să evite zonele inundabile”.

            

Cele mai citite

Related Articles