Zi de doliu naţional, astăzi, în memoria Reginei Ana. Sicriul cu trupul neînsufleţiþ aflat acum în Sala Tronului, va fi scos în piaţeta din faţa Palatului, unde, dimineaţă este programată o ceremonie religioasă. Cortegiul funerar va pleca apoi spre Curtea de Argeş, la început cu viteză redusă până la Arcul de Triumf, după care cu viteză normală până la destinaţie. Ana de România va fi înmormântată în noua catedrală. Vor asista la funeralii membri ai unor familii regale din Europa, nu şi Regele Mihai, căruia medicii i-au recomandat să rămână în Elveţia, din motive de sănătate.

În această zi, toate instituţiile, autorităţile publice centrale şi locale vor arbora drapelul României în bernă.

Drapelul va fi arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ, de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gări şi aerogări, precum şi ca pavilion pe navele şi ambarcaţiunile care navighează sub pavilion românesc.

Aceeaşi obligaţie le revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau reşedinţă. Posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură vor trebui să îşi adapteze programul în mod corespunzător!

Daiana Roşca