[AUDIO-FOTO] Nemulţumiri la Reşiţa: comercianţii reclamă condiţiile din Piaţa Agroalimentară

Comercianţii de sezon, precum şi firmele de profil nu vor mai putea vinde de la începutul anului viitor produsele în Piaţa Agroalimentară Reşiţa Nord pentru că aceasta nu are autorizaţie de funcţionare.

 

Unicul spaţiu în care se vor mai putea vinde fructele şi legumele, precum şi produsele de profil pe raza municipiului de pe Bârzava va fi piaţa agroalimentară Reşiţa Sud, singura care are autorizaţie pentru o astfel de activitate, a declarat pentru postul nostru de radio directorul adjunct al Direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor Caraş-Severin, Dorin Imbrea. Potrivit acestuia, administratorii SC Pieţe nu au cerut anul acesta autorizaţie de funcţionare pentru perimetrul destinat pieţei agroalimentare din cartierul Govândari. Oamenii sunt disperaţi şi găsesc o ilegalitate în a achita nişte sume Societăţii Pieţe în cazul în care nu beneficiază de condiţii:

“Taxele sunt extraordinar de mari, noi plătim rezervare pe lună la mese şi în afară de asta în fiecare zi un metru de masă e 9 lei, iar asta se răsfrânge asupra clienţilor. Din moment ce eu cumpăr marfa cu 1 leu, trebuie să pun 50 de bani, unde-i împart prima oară?; eu nu rămân cu nimic şi atunci pentru ce…? Cât de curând se va desfinţa piaţa.”

Întrebaţi de ce nu îşi desfac marfa pe tarabele amenajate în interiorul pieţei, comercianţii spun că nici acele spaţii nu sunt corespunzătoare şi necesită investiţii din partea administraţiei locale:

“Înăuntru nu poţi să stai cu marfa, în două ore, vara, când dă căldura totul e pârlit. Aici plouă, umbrelele noi le-am cumpărat să ne apere de soare, deci indiferent care, ori aici ori acolo nu-s condiţii”.

“La ora actuală aceasta nu este piaţă, este un bâlci… O piaţă am văzut la Grădinari, făcută din fonduri europene. Acolo intri în piaţă, îţi dă frigideru, îţi pui carnea expusă, depui brânza, treci la sectorul de lactate, treci în sectorul de legume fructe, aer condiţionat în hală… deci, asta de aici este un bâlci”. 

Contactat de reporterii Radio Reşiţa, directorul Societăţii Pieţe, Dorin Bistrian a declarat că este nou în funcţie şi nu a ştiut că Piaţa Agroalimentară Reşiţa Nord funcţionează fără autorizaţie. În urma discuţiilor purtate cu conducerea DSVSA Caraş-Severin va face demersurile pentru ca şi acest obiectiv să intre în legalitate. În plus mai are în plan şi realizarea unor investiţii în acel perimetru în ceea ce priveşte repararea spaţiilor şi mutarea comercianţilor în perioada imediat următoare în interiorul pieţei, pe profiluri de comercializare.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles