[AUDIO] Mai multe magazine din Caraş-Severin au fost atacate de hoţi

317

Hoţii care au dat o spargere la un supermarket din Caransebeş sunt încă în libertate. Poliţiştii au constatat grave deficienţe în dispozitivul de securitate al magazinului.

6 mii de lei, o importantă cantitate de ţigări, băuturi alcoolice, dulciuri şi ţigări electronice este prejudiciul estimativ al spargerii de acum trei săptămâni de la Kaufland-ul din Caransebeş. Hoţii au pătruns în magazinul aflat la intrarea în supermarket prin decuparea unei suprafețe din acoperiș. Alarma s-a declanşat, dar hoţii şi-au văzut nestingheriţi de treabă, spune comisarul şef Mihai Bolintiş, ofiţer specialist în sisteme de securitate la IPJ Caraş-Severin.

„Nu s-a intervenit eficient. Reprezentanţii magazinului au făcut o verificare superficială atunci când au fost sesizaţi de firma de securitate. La a doua alarmă activată de senzorii de mişcare, nici nu s-au mai prezentat la magazin. Iar în tot acest timp, hoţii erau înăuntru. În acest caz sunt răspunderi administrative, contractuale, dar şi penale”.

În acest an, poliţiştii din Caraş-Severin au cercetat și o tentativă de spargere de magazin tot la Caransebeş. De asemenea, un alt supermarket din Bocşa a fost prăduit. Acolo, hoţii au intrat pe uşa de evacuare în caz de incendiu. Vina a aparţinut tot administratorilor  magazinului, care nu şi-au luat măsurile necesare de securitate.

(Sebastian Dragomir)