[AUDIO] Majoritatea oraşelor din Caraş-Severin poluează apele de suprafaţă

241

Unul dintre cei mai mari poluatori ai județului Caraș-Severin este operatorul de apă și canal. Lucrările executate în această perioadă de Aquacaraş, lasă în urmă multă mizerie și praf. Iar problemele nu se opresc aici.

În şapte localităţi din mediul urban din Caraş-Severin au început încă de acum doi ani, lucrările de modernizare şi dezvoltare al reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare. Mai mult decât atât, proiectul prevede şi construcţia de noi staţii de epurare. Din păcate, toate aceste lucrări sunt întârziate, spune şeful Comisariatului din Caraş-Severin al Gărzii de Mediu, Gheorghe Muntean.

„Lucrările de reabilitare şi extindere a conductelor de transmisie, reţeaua de distribuţie şi de canalizare în toate localitaţile cuprinse în proiect sunt realizate fizic în medie de 45%. Aceste aspecte sunt destul de grave ştiind că termenele de finalizare sunt depăşite şi previziunile estimate pentru a fi finalizate sunt fie la mijlocul anului 2017, fie la sfârşitul anului 2017 şi începutul anului 2018. Acest lucru poate atrage din nou o acţiune de infrigement a României pe capitolul APĂ”.

Reşiţa este singurul municipiu din Caraş-Severin cu staţie de epurare construită în anul 2010 şi funcţională la parametrii proiectaţi. În Oraviţa, Anina, Moldova Nouă şi Bocşa, apele uzate menajere se evacuează direct în emisari. Se poluează astfel, apele de suprafaţă.

(Sebastian Dragomir)