[FOTO-AUDIO] Investiţiile în ecoturismul din Cheile Minişului prind contur. Traseul pietonal în curs de amenajare

Investiţiile în ecoturismul de la Cascada Bigăr din Caraş-Severin şi lucrările de reamenajare ale popasului turistic de la Paralela 45 sunt în plină desfăşurare.

Managerul de proiect, Teia Ciulacu a precizat pentru Radio Reşiţa că până în prezent s-au efectuat lucrări atât pe raza parcului naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, a cărui administraţie este beneficiarul direct al investiţiei, cât şi în arealul ariei protejate din Cheile Minişului. Lucrările prevăd amenajări şi reamenajări ale traseelor dintre cascadă şi izbuc, precum şi a trecerilor peste apă, dar şi a podului de lemn de la intrare prin înlocuirea elementelor degradate.

“În cadrul proiectului de amenajare ecoturistică de la cascada Bigăr sunt câteva lucrări distincte efectuate de firme de construcţii cu expertize diferite. Avem o lucrare care este în desfăşurare în interiorul parcului care presupune amenajarea traseelor dintre cascadă şi izbuc unde este şi acea grotă, se lucrează la amenajarea trecerilor peste apă, sunt două podeţe care există şi vor fi refăcute pentru că nu sunt în momentul de faţă în regulă, se va schimba partea de lemn de la podul mare de la intrare ale cărui elemente sunt foarte degradate şi urmează să fie schimbate. Elementele din lemn le-am refăcut, iar cele din beton le-am eliminat sau le-am acoperit cu piatră şi lemn să fie plăcute turiştilor.”    

Conform acesteia în vedere se mai au trei mari etape: realizarea pasarelei de vizitare din fier în lungime de 15 metri amenajată direct în albia râului, definitivarea culoarului de acces a vizitatorilor, de aproximativ 400 de metri lungime, între spaţiul destinat parcării autovehiculelor şi intrarea în parcul naţional şi montarea corectă a semnelor de circulaţie şi indicatoarelor în zonă.

Lucrările vor dura maximum 60 de zile a mai spus managerul de proiect.

Vom reveni cu informaţii!

Sursa foto: facebook viitor plus

(Hardy Cvoica)

2 COMENTARII

  1. Bine că ați îngustat calea de rulare a autovehicolelor, luați în calcul amenajarea unor parcări şi pe partea cealaltă nu îngustarea drumului, să sperăm că nu se vor intersecta niciodată vreun Tir cu vreun Autobuz, sau mai simplu, puneți un semafor cu temporizare ptr. fluidizarea traficului, dacă tot vreți să faceți ceva pentru zona asta.

    • nu ştiu despre cine vorbiţi, dar dacă aţi fost în zonă aţi putut vedea starea situaţiei de la faţa locului, că relieful Cheilor Minişului nu permite prea multe, tocmai de aceea se fac investiţii în funcţie de conformităţile terenului şi este bine că s-a gândit cineva să facă. oricum lucrările nu se fac după ureche, dacă citeaţi mai atent aţi fi aflat mai multe!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles