Arta supravieţuirii în mesaje florale. O expoziţie semnată Alexandra Gorghiu

Expoziţie de aranjamente florale şi seară de poezie cu Alexandra Gorghiu şi prietenii săi.

După 19 ani de jurnalism cultural la Radio România Reşiţa practicat cu profesionalism, eleganţă şi responsabilitate în promovarea valorilor culturale din Banat, din ţară, dar şi din străinătate, poeta Alexandra Gorghiu îşi dovedeşte abilităţile creative şi în domeniul artei florale, “înnobilând simple cutii de cadouri, casete de bijuterii sau alte obiecte decorative cu delicateţea florilor” cum a apreciat criticul Ada D. Cruceanu, Alexandra îşi pune amprenta personală în aceste ornamente creând un echilibru vizual armonizat într-o simfonie de culori.

Expoziţia va fi acompaniată de un recital de poezie din creaţia ei la care vor participa autori consacraţi din “Oraşul cu poeţi”, prieteni cenaclişti de la “Semenicul”. Invitaţi speciali care vor vorbi la acest eveniment inedit sunt maestrul Sabin Păutza, Domnia Sa a publicat în 2016 o suită de 4 lieduri intitulată “Scrisori de dragoste”, compuse pe textele autoarei, criticul de artă Ada D. Cruceanu (care semnează varianta în limba engleză a volumului de versuri “Dragostea din memoria telefonului”, apărut în 2013 la Ed.Tim) şi criticul Gheorghe Jurma.

Manifestarea va avea loc miercuri, 10 august de la ora 18.00.

Alexandra Gorghiu s-a născut la 16 iunie 1965 în Reşiţa este membru al Cenaclului “Semenicul” şi a publicat până în prezent 4 cărţi. După ce a câştigat numeroase premii la concursurile literare naţionale şi a fost publicată în reviste de cultură din ţară şi din străinătate, a debutat cu volumul de versuri “Ochiul de rezervă” (Reşiţa, Ed.Banatul Montan, 2005) pentru care a primit în 2006 premiul “Pană de înger” din partea Biblioltecii Judeţene “Paul Iorgovici”. În 2010 îi apare volumul “Mozart un vis împlinit” – reportaje de la Festivalul Internaţional “Mozart 250 – Salzburg 2006”. Publică în 2014 un alt volum de versuri intitulat “Dragostea din memoria telefonului” (ediţie bilingvă româno-engleză, versiunea în limba enegleză fiind semnată de Ada D.Cruceanu), iar în 2015, prin bunăvoinţa directorului Direcţiei Judeţene pentru Cultură Caraş-Severin, poeta Liubiţa Raichici, în cadrul Festivalului Internaţional “Porţile Poeziei – ediţia a V-a” vede lumina tiparului volumul de interviuri “Dincolo de porţi…” (versiunea în limba engleză de Ada D.Cruceanu), aprecieri, opinii, impresii de la ediţiile 2011 – 2014. Poeta este, de asemenea, cuprinsă în mai multe antologii, volume colective şi dicţionare, fiind tradusă şi în limba sârbă.

Sursa: Metarsis

De același autor

Related Articles