[AUDIO] Noi locuri de muncă în străinătate, prin EURES

63

Vești bune pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă Caraș-Severin anunță 34 de posturi vacante pentru persoanele calificate în Germania, în domeniul hotelier.

,,Sunt disponibile  22 de posturi de ospătar, 2 de barman, 8 de bucătar și 2 de recepționer. Este necesar ca persoanele care aplică pentru aceste locuri de muncă să aibă o calificare profesională încheiată , experiență în domeniu și să cunoască limbile germană și engleză. Pentru postul de recepționer este necesară experiența în domeniu, să cunoască sistemul de rezervare Opera și cunoștințe bune de limba engleză și germană’’-a declarat pentru Radio Reșița, purtătorul de cuvânt, Carla Goagă.

Persoanele cu domiciliul în județul Caras-Severin, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin din Reșița, strada Traian Lalescu numărul 17, telefon 0255212160,  pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate și pentru a primi invitație de participare la selecție. Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente:

–        cerere tip (se completează la sediul Agenției de Ocupare a Forței de Muncă);

–        copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni);

–        C.V model  Europass (cu fotografie)  în  limba germană (Lebenslauf);

–        cazier judiciar în original din care să reiasa că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);

–        adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea “Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

Angajarea se face pe o perioadă de 1 an, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe perioadă nedeterminată. Pentru posturile de ospătar și barman salariul oferit este de 1500 – 2206 euro brut/lună, în funcție de calificare și experiența profesională. Pentru bucătari și recepționeri salariul este cuprins între  1500 – 2054 euro brut/lună.

 Andreea Lupșa