[AUDIO-FOTO] Artista din Banat recunoscută la Londra

209

Oana Stoian este tânăra artistă de success, recunoscută în ţară şi peste hotare pentru fotografiile pe care le expune.  Lucrările artistei au fost alese în cadrul celui mai important eveniment global de fotografie: Sony World Photography Awards.

Putem să îi urmărim activitatea artistică pe pagina ei oficială.

În această săptămâna continuă Festivalul Lugoj Clasic, iar joi în 4 august, putem vizita Casa Brediceanu, acolo o vom cunoaştem pe cea care ne invită la expoziţia Soulmates. Fotografiile din cadrul expoziţiei au făcut parte din lucrarea de diplomă a artistei, iar mai multe detalii despre acestea oferă chiar Oana în exclusivitate pentru Radio România Reşita.

,, …starea ce pluteşte în mine atunci când fotografiez  se aseamănă cu sentimental pe care îl ai atunci când eşti îndrăgostit. Căutările şi curiozitatea pentru persoana iubită sunt exact ceea ce reuşeşte şi fotografia să facă. În ambele situaţii sunt prezente, atât entuziasmul, bucuria cât şi suferinţa. Tot mixul acesta de sentimente stârnit de simple imagini este ceea ce m-a împins să aleg o altfel de abordare asupra lucrărilor mele şi să încerc să le găsesc perechea…m-am desemnat un fel de Cupidon al fotografiilor şi am căutat criteriul de afinitate al fotografiilor.” ne-a spus  Oana Stoian.