Adio “Laptele şi cornul”. Elevii din Caraș-Severin ar putea primi din toamnă o masă caldă

168

Ministerul Educației ia în calcul ca elevii din  învățământul primar și gimnazial din mediul rural să primească gratuit începând cu următorul an o masă caldă pe zi, în valoare de 7 lei. Suma cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora.

,,Acest proiect prevede o masă caldă sau un pachet alimentar în valoare de 7 lei pe elev. Din propunerea de ordonanță de urgență este nominalizat și județul Caraș-Severin ca și beneficiar al acestui proiect la început pilot, în anul școlar 2016-2017  acest program va avea statut de proiect pilot’’- a declarat pentru Radio Reșița, inspectorul școlar adjunct al județului Caraș-Severin, Mircea Iacob Meilă.

Părinții spun că preferă o masă caldă pentru copii decât un corn tare și un lapte acru.

,,E o idee mai bună, cornul și laptele nu este pe placul tuturor copiilor, masa caldă este o idee genială mai ales pentru copiii din mediul rural care nu au o situație finanicară foarte bună’’.

,,Este o risipă. Cornurile sunt tari, laptele acru și copiii nu le mănâncă. Sunt și alți elevi care nu au posibilități și le mănâncă așa’’, au declarat doi părinți.

Proiectul este unul pilot, iar dacă se va constata că este util va fi extins la nivel național.

Andreea Lupșa