Vitezomani sancţionaţi pe DN 6. Zeci de permise suspendate şi amenzi de peste 160 de mii de lei

244

59 de permise de conducere au fost suspendate la sfârşitul săptămânii trecute de poliţiştii rutieri din Caraş-Severin. Toate, în urma controalelor executate pe DN 6. Unii vitezomani s-au ales şi cu amenzi usturătoare, spun poliţiştii.

„În perioada 28–31 iulie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pe DN 6, în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. poliţiştii au aplicat 586 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 320 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum și 48 au fost pentru depășiri neregulamentare. Au fost reţinute în vederea suspendării 59 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, neacordarea priorității şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare”, se arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.

Cea mai mare sancţiune a primit-o un tânăr din Eftimie Murgu care a fost depistat rulând cu o viteză de 142 de km/h pe un sector de drum cu limită de 70 km/h. El a primit o amendă de 1125 de lei și va rămâne pieton pentru următoarele 3 luni.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pe raza întregului județ.

(Sebastian Dragomir)