[AUDIO] Mass-media repară drumurile din Caraş-Severin. DN58 reabilitat la sesizarea Radio Reşiţa

[UPDATE] În după-amiaza de vineri, 29 iulie primarul oraşului Anina, ing. Gheorghe Românu, a anunţat că suprafaţa de peste 20 de metri pătraţi de carosabil, în pericol de prăbuşire, din centrul urbei cărăşene a fost remediată de Direcţia regională de drumuri şi poduri Timişoara, S.D.N. Caransebeş, iar traficul se desfăşoară în deplină siguranţă.

***

Fostele galerii din subteranul oraşului Anina se surpă una câte una din cauza presiunii gazelor cărbunoase acumulate în adâncuri, după ce exploatarea minieră a fost închisă în urma repetatelor accidente. Fenomenul atrage după sine şi o serie de probleme urbane.

Presiunea gazelor din adâncuri rezultate din arderea stratului de cărbune şi a aportului de oxigen adus de apa de ploaie atrage după sine deteriorarea infrastructurii carosabilului din zona Centru a oraşului. Fenomenul însă se agravează de la o zi la alta şi atrage după sine o serie de probleme urbane, spune primarul Gheorghe Românu, pentru că o parte a carosabilului s-a tasat creând serioase probleme şoferilor care se deplasează în zonă:

Porţiunea de carosabil este parte a drumului naţional şi nu poate fi reabilitat de primărie, spune edilul. În ciuda demersurilor făcute de acesta la Direcţia regională de drumuri şi poduri Timişoara, toate au rămas la stadiul de promisiune:

Reprezentanţii Direcţiei regionale de drumuri şi poduri Timişoara spun că, în regim de urgenţă până la rezolvarea problemei vor semnaliza zona cu indicatoare de limitare de viteză şi drum cu denivelări, a precizat Alina Sabou, purtătorul de cuvânt al direcţiei de drumuri Timişoara.

Vă reamintim că, problema carosabilului din centrul oraşului Anina constituie o gravă problemă urbană, care constituie o capcană pentru toţi participanţii la trafic, cu precădere pentru turiştii care tranzitează zilele acestea oraşul pentru a ajunge la diferitele obiective turistice din această regiune a ţării. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: anina.blogspot.ro

Cele mai citite

Related Articles