Concurs de înot pe Lacul Surduc

În data de 23 iulie va avea loc, pe Lacul Surduc, cea de-a cincea ediţie a unui eveniment ce are ca scop promovarea dar și creșterea numărului celor care practică înotul în ape deschise. Evenimentul este dedicat amatorilor, indiferent dacă sunt afiliaţi la vreun club sportiv sau nu,  tot ceea ce trebuie este o condiție fizică corespunzătoare. Sunt așteptate  la start persoane cu vârsta de la 18 ani în sus. Cei care au cel puțin 16 ani pot participa, dar numai însoțiți de către un adult care îşi asumă responsabilitatea pentru ei, transmit organizatorii evenimentului.

Vor avea loc două probe: una mai  scurtă, de aproximativ 500 de metri, și una de rezistență, de aproximativ 3.000 de metri. Startul se dă de pe plaja de lângă cabana-restaurant, de la ora 10:30 (pentru proba scurtă) și de la ora 11:00 (proba de rezistență).

Concurenții vor înota liber, nefiind impus un anumit procedeu, și se vor putea folosi chiar de materiale ajutătoare, cum ar fi labele sau palmarele,  însă în acest caz nu vor intra în clasament. Supravegherea competiției va fi asigurată de către voluntari în caiace și bărci, iar participanții pot cere asistență în timpul cursei, echipajelor de supraveghere.

Sursa:BanatulAzi

De același autor

Related Articles