[AUDIO] GEC NERA şi… lupta cu “morile de vânt” din Banat

Secretomania omoară România.

Lipsa de comunicare a autorităţilor cu organizaţiile de mediu este cauza principală pentru care barja scufundată de mai bine de un an în Dunăre, continuă să fie un subiect acerb discutat de Grupul ecologic de colaborare GEC Nera, spune preşedintele Cornel Sturza Popovici.

În urma nenumăratelor demersuri făcute de organizaţia de mediu din Caraş-Severin către Administraţia Bazinală de Apă Banat şi Garda Naţională de Mediu Caraş-Severin, până în prezent nu s-a luat nicio măsură concretă. Cornel Sturza Popovici spune că cele peste 900 de tone de îngrăşământ cantonate în barja scufundată în Dunăre constituie un real pericol pentru flora şi fauna fluviului european.

Amintim că, la jumătatea lunii februarie a anului trecut o barjă sub pavilion croat, plină cu îngrăşământ agricol, s-a scufundat în Dunăre. Surse din cadrul Autorităţii Navale Române declarau atunci că, din cauza unor fisuri apărute în corpul navei, care trebuiau observate şi anunţate de navigatori instituţiilor competente, barja a luat apă în cală şi s-a scufundat în Dunăre, la kilometrul 1.048 în rada portului Moldova Veche.

Reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica, consemnează:

Sursa foto: descoperalocuri.ro

Cele mai citite

Related Articles