[FOTO-AUDIO] Cărăşenii luară cupa oltenilor

525

Pompierii voluntari din Bocșa au câștigat la Craiova, concursul interjudeţean rezervat Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

SVSU Bocșa este cel mai bine pregătit și dotat serviciu de acest tip din Caraș-Severin, spune colonelul Corina Braje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”. Pompierii voluntari s-au impus în fața a 7 echipaje similare din Oltenia și vor reprezenta județul Caraş-Severin la faza națională a concursului.

„Au dat dovadă de o foarte bună coordonare, atât din punct de vedere al intervenţiei propriu-zise, cât şi pe partea antrenamentului. Noi am participat la concursul interjudeţean pe zona de sud-sud vest alături de echipajele câştigătoare din judeţele Hunedoara, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt şi Vâlcea. Majoritatea sunt judeţe din Oltenia, dar noi am câştigat”.

 

Pompierii voluntari din Bocşa au demonstrat că sunt operativi şi în misiunile reale. Au dovedit-o şi la inundaţiile de acum două săptămâni, afirmă colonelul Braje.

„Au intervenit exemplar şi atunci. Şi-au făcut datoria cu responsabilitate. Ei se remarcă printr-o disciplină militărească. Sunt bine pregătiţi, dar îi ajută şi echipamentele achiziţionate de-a lungul timpului prin implicarea şefului SVSU, Mariana Torj”.

 

Concursul naţional rezervat Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență va avea loc în luna august, în judeţul Brăila.

Succes echipei bocşene!

(Sebastian Dragomir)