Eveniment groaznic transmis în direct la TV! Un toreador a fost ucis de taur

Matadorul spaniol Victor Barrio, în vârstă de 29 de ani, a fost de această dată cel ucis în coridă. Este primul incident de acest fel pentru prima dată în ultimii 30 de ani.

Toreadorul a murit duminică, în localitatea Teruel din estul Spaniei. El se confrunta cu un taur de 500 de kilograme. Într-un moment de neatenţie, bărbatul a fost străpuns în piept de către taur şi aruncat în aer, relatează BBC.

Angajaţii coridei i-au sărit în ajutor, încercând să distragă atenţia taurului în timp ce toreadorul sângera pe nisip. Medicii au pronunţat decesul la faţa locului.

Evenimentul a fost transmis în direct de către televiziunile din Spania, scrie digi24.ro.

Victor Barrio a debutat în coridă în anul 2008 şi de atunci a participat la festivaluri în întreaga Spanie.

Sâmbătă, în altă parte a Spaniei, la Pamplona, două persoane au fost rănite în timpul celebrei curse a taurilor care are loc pe străzile oraşului.

Acesta este primul deces al unui matador în ring din 1985. Potrivit cotidianului El Paiş în ultimul secol, 134 de persoane au fost ucise de tauri, dintre care 33 de matadori.

Anual, aproximativ 2.000 de lupte cu taurii sunt organizate în Spania, însă numărul lor a început să scadă. În 2010, Catalonia a devenit a doua regiune, după Insulele Canare, care a interzis această tradiţie sângeroasă.

Cele mai citite

Related Articles