Zeci de şoferi băuţi şi drogaţi pe străzile din Banat!

Aparatul de depistare a şoferilor care conduc drogaţi, primit donaţie recent de poliţiştii timişeni de la Clubul Rotary Cetate, a făcut ravagii, azi noapte, pe străzile din Timişoara în timpul operaţiunii declanşată de Serviciul Poliţiei Rutiere împreună cu cei de “Antidrog” din cadrul BCCO şi cu jandarmii. Î

n doar câteva ore au fost depistaţi doi şoferi care conduceau sub influenţa stupefiantelor şi alte opt persoane care aveau droguri de risc şi mare risc asupra lor. Şoferi drogaţi, pasageri cu stupefiante în buzunare Prima care a căzut la testul antidrog a fost o şoferiţă în vârstă de 25 de ani care s-a prezentat poliţiştilor ca fiind unul dintre organizatorii unui festival care are loc în acest week-end la Pădurea Verde şi a susţinut că este foarte grăbită să-l aducă în faţa publicului pe invitatul special al serii. Nu a mai apucat pentru că testul a scos la iveală că femeia a consumat cannabis. La unul dintre cei doi pasageri care erau cu ea în maşină, poliţiştii de la Antidrog au găsit câteva grame de “iarbă”. Când au introdus în tester, proba de salivă a unui cetăţean român stabilit în Germania, poliţiştii au rămas mască – detectorul a răspuns pozitiv la nu mai puţin de trei substanţe interzise – cannabiş amfetamină şi metaamfetamină.

În plus asupra pasagerilor din maşină au mai fost descoperite mai multe plicuri cu droguri de mare risc. Cei doi şoferi au duşi la spital pentru recoltarea de sânge şi se vor alege cu dosare penale pentru conducerea unor vehicule sub influenţa drogurilor. De asemenea, cei prinşi cu stupefiante asupra lor vor fi cercetaţi pentru posesie de droguri. Care sunt grijile celor din maşini conduse de şoferi beţi În timpul raziei, care s-a desfăşurat şi în afara Timişoarei, agenţii de la Rutieră au descoperit mai mulţi şoferi care conduceau beţi.

La Liebling, un bărbat a fost depistat cu o alcoolemie de 0,76, iar când poliţiştii i-au spus că trebuie să meargă la spital pentru recoltarea de probe biologice, fiul său a întrebat de ce trebuie să stea trei ore că ei se grăbesc să ajungă la lăutari. Un alt şofer prins în Timişoara cu o alcoolemie 0,22 a avut cel mai aprig apărător în prietena sa. Desculţă, aceasta s-a rugat de poliţişti să nu-i suspende pentru trei luni permisul pentru că are rate de plătit la bancă şi nu o mai ia de soţie, ea fiind de vină că i-a cerut să bea cu ea 50 de grame de vodcă. La Sacoşu Turcesc, un bărbat a fost prins că era la volan, deşi avea permisul suspendat şi dovada expirată.

Sursă: Pressalert

Daiana Roşca

 

Cele mai citite

Related Articles