[AUDIO-FOTO] Jazzul şi prietenia se împletesc armonios în Banatul Montan, după 20 de ani

202

Gărâna Jazz Festival, ediţia cu nr. 20 a început joi seara în satul din Munții Semenicului. Pasionații genului și iubitori de munte s-au întâlnit și la începutul acestei a 20-a ediții, sosind în Banatul Montan din toate zonele țării. Cum se întâmplă de ani buni, Festivalul de jazz de la Gărâna a fost deschis de principalul organizator Marius Giura care a urat bun venit împătimiților de jazz:

festival de jazz 2016 (3)

Marius Giura a anunțat asistența că și în acest an evenimentul este prezentat de Florian Lungu, care la rândul său a vorbit despre dinamismul acestei a 20-a ediții, una specială:

”Sunt fericit să mă aflu la Gărâna din nou, cam din 1999. Mă bucur că ne întâlnim la această ediție aniversară, ce înseamnă o adevărată desfășurare de forțe artistice din :Europa, de peste Ocean, dar și din România”.

Jazzul si prietenia sunt cele două atribute esențiale ale Festivalului de la Gărâna. De ani buni oameni din toate colțurile țării sosesc aici pentru că se simt bine, spun ei. Majoritatea de 10 sau chiar 18 ani. Mulți s-au împrietenit la Festival și îți dau întâlnire în fiecare vară la Gărâna. Alții își aduc copiii, nepoți.

Urmează zile lungi si fierbinți aici la Gărâna unde jazzul va răsuna pe tot parcursul zilelor de festival. Este pregătit un line-up ce mixează dinamismul jazz-ului american şi occidental cu profunzimea şi lirismul artiştilor nordici sau est-europeni va răsuna din mijlocul naturii, pe cele trei scene ale festivalului: Poiana Lupului, Hanul La Răscruce şi Biserica Catolică din satul Văliug. Pe lângă prezenţele internaţionale, programul Gărâna Jazz Festival va fi completat de 9 proiecte româneşti inedite, aduse la viaţă de artiştii consacraţi sau aflaţi la început de drum.


 

Programul Festivalului de jazz (8-11 iulie)

 

8 IULIE, h14:00 – Hanul La Răscruce

SEBASTIAN SPANACHE TRIO

EMIL BÎZGĂ QUARTET

h19:00 – Poiana Lupului

WOJTEK MAZOLEWSKI QUINTET

KARI IKONEN TRIO

EYOT

9 IULIE, h11:00 – Văliug Catholic Church

RAUL KUSAK SOLO

h14:00 – Hanul La Răscruce

JAZZYBIT

NICU PATOI & PLATONIC BAND

AND THEN THIS

h19:00 – Poiana Lupului

LOUIS SCLAVIS TRIO

FOOD

KURT ROSENWINKEL TRIO

10 IULIE, h11:00 – Văliug Catholic Church

TROMPETRE

h14:00 – Hanul La Răscruce

SORIN ZLAT TRIO

BEGA BLUES BAND

h19:00 – Poiana Lupului

RUSCONI

KTU

NILS PETTER MOLVĆR QUARTET

Liviu Butoi & French Connection feat. Mircea Tiberian

11 IULIE, h18:00 – Poiana Lupului

DEJOHNETTE • COLTRANE • GARRISON

ARILD ANDERSEN QUARTET

PER MATHISEN TRIO

Daniela Tudor