Cu gândul la vacanţa…altora!

Tragem tare un an de zile, cu gândul la concediu. Salivăm la ofertele prezentate de diferitele agenţii, care ne-ar trimite prin Bora-Bora, Haiti, Dubai sau cine ştie ce alte destinaţii V.I.P. Ne uităm lung în portofel şi…căutăm altceva. Poate o vacanţă la mare… Poate, pentru că dacă nu ai fost prevăzător să-ţi faci o rezervare din iarnă, acum preţurile sunt mult peste posibilităţi, aşa că….

Aşa că stăm noi frumos acasă până se hotărăşte vreun executiv să ne dea tichetele de concediu şi ne uităm la alţii. Păi nici alţii nu prea pleacă. Elevii de clasa a 8-a, după examenul de capacitate, îşi mobilizează părinţii pentru înscrierea la un liceu bun, cât mai bun. Cei de clasa a 12-a abia intră în focul bacalaureatului, nici gând de vacanţă ori concediu acum. Păi şi în acest caz, ce facem? Falimentăm agenţiile de turism?

La o primă vedere, aşa pare dar, e doar o părere. Păi cine credeţi că au şi bani şi concediu, sau mă rog, vacanţă, spuneţi-i cum vreţi, exact acum? Aţi ghicit, clasa politică în general şi parlamentarii în mod special. Păi au trecut localele, s-au constituit majorităţile, s-au depus şi jurămintele de credinţă faţă de patrie şi popor, merită toată lumea o vacanţă. Pe de altă parte, după o sesiune grea, în care nu au avut deloc treaba guvernării şi nici răspunderile ce decurg din aceasta, e binevenită o pauză cât o vară de lungă.

Ar mai fi nevoia de încărcat bateriile, de acumulat forţe proaspete, de adunat rândurile pentru bătălia din toamnă. Vin parlamentarele şi pentru mulţi dintre aleşii noştri este ultima vacanţă în calitate de parlamentar. E perioada în care se duc lupte neştiute în partide pentru un loc pe listă, se duc bătălii între partide pentru fuziuni, alianţe ori înţelegeri, care să le confere  o relativă majoritate, aşa că numai vacanţă nu va fi asta.

E drept că unii îşi vor face timp şi pentru o scurtă escapadă, exact în acele locuri în care ofertele sunt disponibile în această perioadă: Bora-Bora, Haiti, Dubai…. Vacanţă plăcută pentru unii şi vise frumoase, celorlalţi.

Dan Agache

Sursă foto: thalasso.intercontinental.com

Cele mai citite

Related Articles