[FOTO] Sindromul judeţean al alegerilor s-a mutat pe Valea Cernei. PSD s-a retras de la constituirea Consiliului Local Herculane

Sala de spectacole a Complexului “Dacia” din Băile Herculane a fost astăzi aproape plină la şedinţa de constituire a Consiliului Local, alegerea viceprimarului şi depunerea jurământului de către primarul ales.

Din partea Prefecturii Caraş-Severin a fost prezent Doru Ursu – directorul cabinetului Prefectului. După intonarea imnului de stat, reprezentanţii PSD, PMP şi ALDE s-au retras de la şedinţă, astfel încât nu a fost întrunit cvorumul de două treimi necesar continuării procedurilor.

Care sunt paşii ce vor fi urmaţi, am aflat de la reprezentantul Prefecturii: “Un număr de 7 consilieri au părăsit lucrările şedinţei, nu am mai avut cvorumul de două treimi pentru a putea ţine ţedinţa şi prin urmare vom convoca Consiliul Local în a doua şedinţă de constituire pentru data de 28 iunie. Convocarea este posibilă pentru trei şedinţe, iar dacă nici la a treia şedinţă nu se prezintă două treimi din consilieri, prefectul judeţului va verifica motivele pentru care nu s-au prezentat cei care au fost lipsă şi dacă nu sunt motive, se declară vacante locurile acestora, urmând să vină supleanţii într-o a patra şedinţă. Dacă nici ei nu se prezintă, vor fi organizate alegeri pentru locurile vacante“.

Despre situaţia creată, primarul ales al oraşului de pe Valea Cernei – Cristian Miclău a declarat pentru RADIO ROMÂNIA REŞIŢA: “După cum se observă, reprezentanţii PSD, PMP şi ALDE au părăsit sala, nu i-am înţeles, nu ştiu care este motivul, ne vedem marţi la următoarea şedinţă. Aveam ceva informaţii că s-ar putea să nu se pezinte, totuşi, s-au prezentat şi în ultima clipă s-au hotărât să plece de la masă. Este păcat că s-a ajuns în această situaţie, sperăm că marţi vom avea cvorum şi se va investi noul Consiliu Local, se va investi primarul şi vom alege, în sfârşit, şi viceprimarul! Ne cerem scuze în faţa cetăţenilor oraşului nostru pentru că s-a întâmplat această situaţie şi sper ca pe viitor toţi consilierii să formeze o echipă şi să ducem mai departe oraşul acesta, pentru că asta e singura soluţie!”

Cetăţenii prezenţi la şedinţă au opinii diferite privind situaţia creată: M-i se pare că este o situaţie legală. Nu s-a întrunit cvorumul şi pentru asta trebuie să se reia votul. Cetăţenii oraşului au votat, fiecare grup de consilieri are în spatele său cetăţeni ai oraşului. Unii s-au supărat pentru că aşa este în viaţă, dar trebuie să ştim că ce-am votat, aia avem! Un alt participant are o părere opusă: “Cu drag am participat la această întrunire şi am rămas dezamăgit de situaţia creată, pentru că tineretul din oraşul Băile Herculane, indiferent din ce partid face parte, trebuia să se unească. Dar le doresc sănătate şi înţelepciune în continuare, să poată să facă un pas democratic. Deşi este o acţiune democratică, dar trebuie cu înţelepciune, fără influenţele din spate!

O nouă şedinţă a fost convocată pentru marţi, 28 iunie de la ora 17.00, în aceeaşi locaţie.

Paul-Sever Smadu

Cele mai citite

Related Articles