Cine nu pleacă în concediu şi nu are bani de ştrand, se racoreşte lângă fântânile arteziene! Toropiţi de valul de căldură, cetăţenii municipiului Reşiţa caută tot felul de metode inedite pentru a scăpa de caniculă. Atenţie însă, scăldatul în fântânile cinegetice este strict interzis. Dacă sunt cetăţeni care fac astfel de gesturi riscă să fie sancţionaţi de reprezentanţii Poliţiei Locale.

Temperaturile foarte ridicate înregistrate în  municipiul Reşiţa în ultimele zile, încă de la primele ore ale dimineţii, îi determină pe cei care sunt nevoiţi să iasă din case să se răcorească la fântânile arteziene din oras. De asemenea, aici vin si parinţii cu cei mici, aceştia din urmă bucurându-se foarte mult de apa care izvorăşte din ciment.

Am iesit cu cei mici să ne plimbăm şi pentru că este foarte cald, m-am gaândit sa îi aduc la fântâna arteziana, să se mai răcorească. Asta pentru că nu ne permitem să mergem la ştrand, unde preţul biletului de intrare pentru o persoană depăşeşte 10 lei. Ca urmare, ne răcorim aici. De altfel, aici copiii mei şi-au făcut prieteni zilele trecute, cu care se vor întaâlni şi astăzi, a precizat o mămică pe care am întalnit-o la fântâna arteziană amplasată în centrul oraşului.

În timp ce unii se răcoresc în zona fântanilor arteziene din oraş alţii aleg varianta unei îngheţate sau, în cazul acelora care nu duc lipsă de fonduri, a ştrandului. Medicii ne atrag atenţia să ne ferim de expunerea directă la soare şi să nu ieşim din casă fără o sticlă cu apă, să avem la îndemână o umbrelă sau o pălărie, să consumăm lichide şi fructe cât mai multe, iar în momentul în care avem probleme să ne adresăm secţiilor de urgenţă din cadrul spitalelor.

Daiana Roşca