[FOTO] La sesizările Radio Reşiţa, autorităţile judeţene şi-au luat munca în serios şi şi-au făcut treaba

Trans-Semenicul sau Transalpina Banatului, tronson de drum al DJ582 între stațiunea montană Văliug și localitatea Slatina Timiș din Caraş-Severin, oferă turiştilor o priveliște superbă a localităţilor şi naturii montane din Banat.

La mai bine de o săptămână după ce una dintre cele mai frumoase şosele montane din România a fost afectată grav de o furtună, autorităţile judeţene şi-au luat munca în serios şi s-au pus pe treabă. Acestea au îndepărtat de pe carosabil toate aluviunile şi resturile de grohotiş şi lemn, circulaţia autovehiculelor putându-se efectua din nou fără probleme pe acest tronson.

Vă reamintim că, sâmbătă, 11 iunie o furtună de aproximativ 60 de minute a adunat torenţi de pe versanţii abrupţi, deloc protejaţi împotriva fenomenelor violente ale naturii, şi a transformat centura subalpină a Banatului într-o adevărată carieră de piatră, presărată din belşug cu buşteni, grohotiş, crengi rupte, cioturi din toate speciile şi mărimile şi foarte multă apă. Toate au încărcat carosabilul, turiştii aflaţi cu autoturismele în zonă fiind nevoiţi să facă slalom printre aluviunile adunate pe şosea.

Sursa foto: facebook gerd ballas

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles