[FOTO-VIDEO-AUDIO] Inundaţii la Reşiţa: Un pârâu a ieşit din matcă şi a făcut prăpăd pe Valea Țerovei

Pârâul Ţeroviţa a ieşit din matcă şi a inundat halele de producţie de pe Valea Ţerovei. Administratorul societăţii spune că problema a apărut în jurul orei 11.00.

„În principiu este un râu de până la genunchi de două trei palme, doar că albia lui nu este curăţată, iar situaţia a escaladat. Am discutat în urmă cu doi ani cu autorităţile, când am început să construim această bază. Chiar am vrut să dragăm cu mijloace proprii această albie, domnii de la Apele Române au spus că nu e domeniul nostru de activitate şi nu am avem voie să intervenim. Am lăsat problema în mâinile lor şi vedeţi ce s-a întâmplat”.

Leonard Leistain spune că după ce au fost anunţate, autorităţile au venit la faţa locului, au lăsat 15 saci de nisip şi au plecat.

„Sperăm să se stabilizeze, în faţa naturii chiar nu ai ce să faci, deci trebuie răbdare. Nu este vorba doar de halele noastre de producţie, întreg cartierul Ţerova este inundat. Teoretic, este o situaţie oarecum simplă. Este vorba de o dragare de până la 600 metri. Acum nu mai au ce să facă, dar când se liniştesc ploile ar putea draga acest râu”.

 

Cu puţine minute înainte de ora prânzului au venit echipaje de intervenţie de la Serviciul voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Reşiţa, însoţiţi de utilaje ale Primăriei şi ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Reşiţa. Cu toţii acţionează pentru a limita pagubele.

Apa a început să se reverse şi pe drumul de centură al Reşiţei, aşa că circulaţia se desfăşoară cu dificultate.

(Sebastian Dragomir)

 

De același autor

Related Articles