[AUDIO] Crezul teatrului: mai sus, tot mai sus înspre valoare

Moto:

“Trăiesc o mare bucurie când oameni necunoscuţi, de pe stradă, îmi mulţumesc că îi fac să uite de greutăţile acestei vieţi” Ion Lucian

Publicul reşiţean a fost gazda spectacolului de teatru „Pluralul englezesc’’, desfăşurat pe scena Casei de Cultură, al căror protagonişti au fost mari actori ai scenei româneşti, printre care şi Silvana Ionescu.

Tânara artistă este absolventă a Liceulului  de artă “George Enescu” Bucuresti şi a „Universităţii Hyperion/Arte”, promoţia 1995, iar din anul 1998 până în prezent , actriţă a  „Teatrului  Excelsior” din Bucureşti. Prietenoasă şi emanând un optimism aparte, Silvana Ionescu m-a întâmpinat cu voioşie şi prietenie. Din mărturisirile ei am înţeles că Reşiţa este un oraş deosebit, ca dealtfel şi spectatorii , pe care i-a simţit extrem de civilizaţi. Dealtfel Silvana este un actor care joacă multe spectacole pentru copii şi a împrumutat de la micuţii ei spectatori seninătatea  şi bucuria de-a trăi !

Sunteţi cea mai tânără dintre protagoniştii spectacolului „Pluralul englezesc”.

Da  şi îmi face o deosebită plăcere să joc în acest spectacol cu aceşti minunaţi colegi. Mă bucur că m-am reîntors la Reşiţa , fiindcă am fost recent cu spectacolul pentru copii  „Vrăjitorul din Oz”.

Condiţia tânărului actor în România cum o vedeţi  ?

S-au schimbat lucrurile.  Eu sunt de 18 ani la „Teatrul Excelsior” şi m-am integrat foarte bine în colectivul teatrului.

Vă rog să ne faceţi o scurtă descriere a repertoriului „Teatrului Excelsior”?

PREMIILE UNITER - SIBIU

 Primul director fondator al „Teatrului Excelsior ”, din anul 1990,  a fost regretatul actor Ion Lucian, iar pe 4 mai 2011, a fost inaugurat în prezenţa domniei sale,  noul sediu al teatrului din Bucureşti, una dintre săli purtându-i  numele, fiindcă,  după anul 1989 şi-a dedicat întreaga viaţă  acestei instituţii de cultură.

 Noul director al teatrului Adrian Găzdaru şi-a propus să ducă mai departe întreaga moștenire spirituală pe care a lăsat-o prin zecile de spectacole, prin modul de a gândi structura unui teatru pentru copii, Maestrul Ion Lucian.

„Teatrul Excelsior“ este purtătorul unei valori extraordinare, pe care, noul director  o  valorifică la maximum. Oferta repertorială a teatrului este extrem de diversificată, mai ales pe segmentul de vârstă care cuprinde copiii: de la preșcolari, gimnaziu, până la liceu.Deşi iniţial a fost teatru pentru copii, acum vom dialoga scenic şi cu adolescenţii, avem proiecte care îi vizează, care cuprind teme specifice vârstei lor.

De unde provine numele teatrului?

Maestrul Ion Lucian a denumit acest teatru „Excelsior“, care înseamnă „Mai Sus, Tot Mai Sus”, iar noi , avem  mereu în minte crezul artistic al maestrului, care este și crezul teatrului: mai sus, tot mai sus înspre valoare.

Printre miile de prieteni ai „Teatrului Excelsior” se numără şi micuţii spectatori reşiţeni. Vă gândiţi să mai veniţi cu spectacole pentru copii la Reşiţa?

Da, chiar avem o bună colaborare cu micuţii spectatori,prin domnul director al Casei de Cultură, Marian Apostol.

Până la următoarea revedere , ce mesaj aveţi pentru ascultătorii Radio Reşiţa?

Să vină la teatru , să iubească artiştii!

Numai bine le doresc, sănătate şi toate cele bune!

 

 

Epilog:

Între teatru şi comorile lumii aş alege teatrul. Maria Filotti

 

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles