Primarul de Herculane, Cristian Miclău: Sper să aduc un suflu nou staţiunii ca să redevină ceea ce a fost odată

În urma alegerilor desfăşurate în oraşul de pe Valea Cernei, noul primar al Băilor Herculane pentru următorii 4 ani este liberalul Cristian Miclău, care i-a devansat pe contracandidaţii săi – Radoslav Iovanovici (PSD) şi Gheorghe Orza (M 10).  Cristian Miclău este reprezentantul tinerei generaţii din oraşul de la poalele Domogledului, fiind născut la 25 ianuarie 1976, căsătorit şi are un copil. A absolvit cursurile Universităţii EFTIMIE MURGU  din Reşiţa în anul 2001, fiind licenţiat în Ştiinţe Administrative – specializarea Administraţie Publică şi este de două ori masterand al Universităţii AUREL VLAICU din Arad  specializarea Managementul şi finanţarea în administraţia publică – în anul 2005 şi specializarea Buget public, pieţe financiare şi bănci – în anul 2010, iar din anul 2014 a fost responsabilul unei agenţii bancare din staţiunea de pe Cerna.

În prima zi după aflarea rezultatelor alegerilor locale din oraş, Cristian Miclău a declarat pentru radio ROMÂNIA REŞIŢA:  “Mă simt foarte bine şi pot să spun că mă simt un om împlinit! Cu siguranţă am făcut nişte statistici şi eram câştigător înainte de terminarea alegerilor! Sper să aduc un suflu nou staţiunii ca să redevină ceea ce a fost odată, să ne mândrim cu staţiunea noastră şi tinerii să rămână în oraşul nostru, să nu mai plece în alte părţi în căutarea unui loc de muncă! Ţin să mulţumesc tuturor alegătorilor care au fost prezenţi la alegeri în data de 5 iunie şi au votat cu PNL şi primar Miclău Cristian şi nu o să-i dezamăgesc”!

Mandatul noului primar nu va fi deloc uşor şi va trebui să facă faţă numeroaselor probleme cu care se confruntă locuitorii oraşului : “Din discuţiile purtate cu cetăţenii oraşului Băile Herculane, ar trebui rezolvată în primul rând situaţia transportului în comun. Vom găsi o soluţie pentru a rezolva această problemă cât mai repede!”  Prioritare pentru locuitorii staţiunii, în opinia primarului Cristian Miclău, sunt sănătatea şi învăţământul : “Avem în vedere construcţia şi dotarea unui centru ambulatoriu, precum şi extinderea şi dotarea unităţii de primiri-urgenţe. Mai avem, tot în domeniul sănătăţii, reabilitarea Băilor Neptun şi crearea unui sanatoriu balnear. În ceea ce priveşte învăţământul, dorim reabilitarea grădiniţei de la Pecinişca prin crearea unui centru after-school”.

Staţiunea Băile Herculane are un profil eminamente turistic, iar esenţială devine coagularea forţelor tuturor celor implicaţi în acest domeniu pentru atingerea obiectivelor comune, ne-a declarat Cristian Miclău : “Prima măsură pe care o voi lua este aceea de a mă întâlni cu investitorii în turism din staţiune pentru găsirea soluţiilor şi promovarea turismului din oraşul nostru. Dealtfel, prin programul meu am în vedere acordarea de facilităţi investitorilor interesaţi de a cumpăra clădirile de patrimoniu din Centrul vechi în vederea reabilitării acestora şi introducerea cât mai curând în circuitul turistic”!

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles