Lili Danci a alergat bine la Stokolm, dar nu a reuşit calificarea la Rio

Atleta Liliana Danci de la Clubul Sportiv Municipal Reșița nu a reușit să-şi îndeplinească baremul pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Sâmbătă, la maratonul de la Stokolm a încheiat cursa de 42 de km, în 2 ore şi 53 de minute 58 de secunde, pe poziţia a 12-a. Pentru a se califica la Jocurile Olimpice sportiva din Caraş-Severin trebuia să parcurgă distanţa de 42 de km, în două ore şi 45 de minute. Liliana Danci a alergat bine, din peste 400 de concurente s-a situat pe locul 12.  Proba a fost câştigată de o atletă din Kenya, după 2 ore şi 32 de minute.

Profesorul Cristian Dragomir, antrenorul Lilianei Danci scria pe pagina sa de Facebook, nu la mult timp după încheierea cursei:

” Am încercat, alături de Lili, ultima șansă de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio. Nu am reusit să realizam baremul, traseul a fost greu, diferența mare de nivel. Lili nu a reușit să se recupereze total după maratonul de la Viena, eu, abia acum pot spune că sunt pregătit să antrenez sportivi de top la maraton si …..mai am încă de învățat, provin din sprint și sărituri! Sunt fericit și mândru că am o atletă de valoare aceasta și ea se numește Liliana Danci. Vă mulțumesc că ne-ați fost alături și…….sunt convins că peste 4 ani la Tokyo veți face echipă cu noi! 2.53:59 a fost timpul cu care ai terminat acest maraton foarte greu, felicitări pentru că ai luptat și după ce ți-ai dat seama ca nu îți vei realiza baremul! Vom porni la o nouă lupta!”.

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles