Descinderi la unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Banat. Prejudiciu de 4 milioane de euro

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate au descins în 20 locații din Timiș, Bihor Mehedinți și Dolj pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu evaziunea fiscală, prejudiciul estimat de anchetatori ridicându-se la aproximativ 4 milioane de euro.
Capul reţelei se pare că este un cunoscut om de afaceri arab care s-a stabilit de mulți ani în Timișoara, Waari Ghesan. Potrivit pressalert.ro, mascaţii au descins în această dimineaţă cu arma în mână la vila omului de afaceri, care este principalul suspect într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de DIICOT Timișoara.
Pentru că nu a răspuns când anchetatorii au sunat, luptătorii au sărit gardul şi cu pistoalele în mână au asigurat zona, ştiindu-se că patronul grupul de firme Tioss este posesorul mai multor arme de foc. Când a deschis uşa de la vilă, sirianul s-a trezit cu mascaţii în faţă. Waari Ghessan a fost partenerul de afaceri al omului de afaceri Georgică Cornu, ulterior “regele asfaltului din Banat” acuzându-l că a avut o relaţie extraconjugală cu soţia sa de atunci, Oana Cornu. De asemenea, Ghessan a fost acuzat de Cornu că ar fi influenţat-o pe Oana Cornu să divorţeze şi să-i ceară un milion de euro.
Polițiștii de la “Crimă Organizată” au descins, în paralel în alte 19 locaţii din Timişoara, Strehaia şi Oradea, inclusiv la depozitele firmei din Dumbrăviţa. Ancheta poliţiştilor de la “Crimă Organizată” a început după ce au apărut informaţii conform cărora Waari Ghessan a pus la punct un sistem de fraudare a bugetului de stat. Acesta este patronul mai multor firme, Tioss Commerce și Tioss Distribution, acestea ocupându-se de producţia şi distribuţia de apă şi sucuri.

Investigaţiile au stabilit că în ultimii ani contabilitatea firmelor controlate de Ghessan a fost “îngrăşată” cu facturi fiscale emise de firme din Strehaia şi Oradea pentru operaţiuni financiare fictive. Prejudiciul stabilit până acum se ridică la aproximativ 15 milioane de lei. Vom reveni cu amănunte.

De același autor

Related Articles