[UPDATE-VIDEO-FOTO] Ambulanţa Caraş-Severin la Recordul pentru viaţă

Patru reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă Caraş-Severin au participat sâmbătă, 28 mai alături de alte câteva mii de cadre medicale din ţară, la cel mai mare curs de resuscitare din România susţinut la Bucureşti. Evenimentul s-a consumat pe Arena Naţională în prezenţa oficialilor Guinnes World Records.

Pentru înscrierea României în Cartea Recordurilor, pentru cel mai mare curs de resuscitare din lume, sunt aşteptate peste 12.000 de persoane.

cornel3Evenimentul “Record pentru viaţă – 110 ani de salvare a vieţii” este organizat de Asociaţia Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi are loc în prezenţa a cel puţin 600 de instructori şi a peste 12.000 de participanţi. Timp de 15 minute toti participantii au vizionat un material video despre tehnicile de resuscitare, urmând ca fiecare persoană să exerseze, timp de trei minute, pe un manechin, procedura standard de resuscitare, asistat de personal medical sau de voluntari atestaţi ai Serviciilor de Ambulanţă.

cornel1Trebuie să ştim să intervenim. Trebuie să ne pese de cei care sunt într-un moment critic”, a declarat pentru Radio Reşiţa Cornel Pîrvan – directorul tehnic al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, coordonatorul delegaţiei cărăşene.

Amintim că, un record precendent privind cel mai mare curs de resuscitare din lume a fost stabilit în Germania, în anul 2013, la care au luat parte 11.840 de persoane.

Sursa foto: facebook

(Hardy Cvoica)

 

Cele mai citite

Related Articles