Artiştii Radio România, pe toate meridianele

Turneul Flautul Fermecat, ediţia de primăvară, continuă în Japonia

Periplul naţional şi internaţional din această primăvară al Flautului Fermecat, un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail continuă după succesele din luna martie de la Washington, DC şi de la New York. Primul eveniment a avut loc în ţară, la Alba Iulia, pe 24 mai.

Cei doi muzicieni şi flautul de aur Muramatsu vor pleca în Japonia, pentru două recitaluri excepţionale. Primul va avea loc la Osaka, la una dintre cele mai importante săli de concert din Ţara Soarelui Răsare, Vega Hall, pe 2 iunie. În cadrul aceluiaşi spectacol, ca invitaţi, vor mai evolua violonistul Ciprian Marinescu şi violoncelistul Yutaka Hayashi.

Cel de-al doilea recital va avea loc pe 4 iunie, la Tokyo, la Muramatsu Hall, sala şcolii de muzică patronată de fabrica Muramatsu, care a creat flautul de aur special pentru Ion Bogdan Ştefănescu.

Cei doi muzicieni vor „exporta” şi de data aceasta un program 100% românesc. Ei vor interpreta lucrări de Anton Pann, George Enescu, Tudor Ciortea, Paul Constantinescu, Petre Elinescu, Ciprian Porumbescu, Vasile Jianu, Ioan Dobrinescu, Tiberiu Brediceanu, Sigismund Toduţă, Stan Golestan, Dan Voiculescu, Horaţiu Rădulescu, Doina Rotaru.

Ion Bogdan Ştefănescu este singurul artist din România care deţine un flaut din aur de 18k, creaţie a companiei japoneze Muramatsu, prima companie din Japonia care a început să creeze flaute pentru profesionişti, încă de la începutul secolului XX. Muramatsu, astăzi un Rolls Royce al flautelor pe plan mondial, confecţionează numai instrumente de o valoare extraordinară, din argint, aur de diferite karate sau platină. Instrumentul devine o adevărată operă de artă, atât din punct de vedere estetic, cât şi din cel al performanţelor sonore, fiecare deţinător de flaut Muramatsu trecând printr-un riguros proces de selecţie al instrumentului potrivit.

De același autor

Related Articles