Festivalul “Pinul negru de Banat” animează staţiunea Băile Herculane

În staţiunea Băile Herculane se va desfăşura sâmbătă, 28 mai tradiţionala manifestare FESTIVALUL PINULUI NEGRU DE BANAT, care în acest an a ajuns la cea de-a XII-a sa ediţie. 

Festivalul a luat naştere în cadrul proiectului derulat în perioada 2004-2007 pentru reconstrucţia unei suprafeţe cu 25 ha de Pin Negru de Banat afectată de incendiul din vara anului 2000, proiect apreciat de Uniunea Europeană ca un proiect de referinţă pentru dezvoltarea durabilă a Văii Cernei.
Programul ediţiei din acest an a festivalului va fi deschis de o paradă a portului popular al comunităţilor de pe raza Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei, urmată de un spectacol folcloric susţinut de formaţiile şi ansamblurile populare din aceleaşi comunităţi. Totodată vor fi premiate cele mai bune lucrări primite de organizatori în cadrul tradiţionalului concurs de pictură, desene, poezie, fotografie, eseuri şi cântece, iar pe panoul de pe faţada Centrului de vizitare va avea loc o demonstraţie de escaladă. Festivalul se va încheia cu o vizionare de filme documentare din Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei.
Toate manifestările se vor desfăşura, cu începere de la ora 11.00, la Centrul de vizitare al Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei, la ieşirea din staţiunea Băile Herculane spre Valea Cernei. Şi pentru că Pinul Negru de Banat este emblema zonei şi a Parcului, cu acest prilej va fi sărbătorită şi ZIUA PARCULUI NAŢIONAL DOMOGLED-VALEA CERNEI.
Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles