CSA cere echipei de fotbal 3,7 milioane de euro pe an pentru folosirea mărcii Steaua

Un nou episod din războiul dintre CSA Steaua şi echipa de fotbal a lui Gigi Becali. Pentru a putea folosi marca Steaua, vicecampioana ar trebui să plătească aproape 4 milioane de euro în fiecare an.

Într-un comunicat publicat de CSA Steaua pe site-ul oficial, se arată că “taxa de licență pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro/an fără TVA”, iar prejudiciul produs de folosirea mărcii Steaua în perioada 2004-2015 de către echipa de fotbal deţinută de Gigi Becali este de aproape 37 de milioane de euro.

“Așa cum a evidenţiat în mai multe rânduri prin comunicate și informări de presă, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” este obligat de lege, ca titular al mărcii ”Steaua București” – bun aflat în patrimoniul public – , să facă toate demersurile de punere în valoare a mărcii, inclusiv prin evaluarea brandului.

Astfel, până la acest moment, au fost încheiate următoarele proceduri, derulate de evaluatorul independent, competitiv selecţionat:

-brand-ul ”Steaua București” a fost evaluat la suma de 57.306.150 euro;

-taxa de licență pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro/an fără TVA;

-prejudiciul pentru folosirea mărcii fără acceptul CSA ”Steaua București” a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro.

În prezent, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” derulează o serie de activități pentru valorificarea mărcii ”Steaua București”, conform evaluărilor prezentate”, se arată în comunicatul CSA.

Totodată, CSA Steaua susţine că “nu a fost luată vreo decizie care să implice schimbarea situaţiei actuale la nivelul fotbalului profesionist”, ceea ce înseamnă că, pentru moment, Armata nu intenţionează să-şi facă propria echipa, şi rămâne deschisă unui dialog cu Becali.

“Măsurile promovate pentru susţinerea optimă a fotbalului stelist se derulează în paralel cu demersurile de valorificare a patrimoniului propriu, pe care CSA ”Steaua București” e obligat prin lege şi hotărârile judecătoreşti pronunţate să le întreprindă. Prin dialog, comunicare şi bunăcredinţă a tuturor celor interesaţi, cele două piste de lucru ar trebui să conducă la soluţii durabile şi corecte, în interesul sportului”, se mai precizează în comunicat.

În privinţa prejudiciului de 37 de milioane de euro, reacţia lui Gigi Becali nu s-a lăsat aşteptată. “Un prejudiciu nu poate fi stabilit de un evaluator, ci doar de instanţa de judecată. Armata trebuie să vină cu probe ca să demonstreze că a pierdut zeci de milioane de euro. Să demonstreze că, de când au marca, au câştigat milioane de euro. Mai mult, pot să demonstrez că firma FC Steaua Bucureşti nu a câştigat atâţia bani niciodată”, a declarat patronul roş-albaştrilor, la Pro TV.

Sursa: digisport.ro

Foto: digisport.ro

De același autor

Related Articles