Călin Popescu Tăriceanu este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

Călin Popescu Tăriceanu a mers, marţi, la sediul DNA Braşov pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, suspiciunile având legătură cu declaraţia de martor pe care a dat-o în dosarul privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Regale Băneasa.

Procurorii DNA precizează că preşedintele Senatului a fost audiat ca martor la data de 15 aprilie 2016, citarea fiind necesară “în condiţiile în care existau indicii că el ar avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a grupului” trimis în judecată în dosarul privind retrocedarea celor două suprafeţe, “prin prisma relaţiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup”, precizează procurorii într-un comunicat de presă.

“Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziţia luată sub jurământ, acesta a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate “Călin Popescu Tăriceanu a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă de achiziţionarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus şi alţii şi că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relaţii apropiate şi nu a păstrat legătura cu inculpaţii Andronic Dan Cătălin şi Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România. A mai precizat, că nu a avut o relaţie apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein”, declaraţii contrazise de probele din dosar, spun procurorii.

Sursa: mediafax.ro

Cele mai citite

Related Articles