Veşti bune pentru amatorii de cumpărături din Reşiţa, dar nu numai: nu vor mai trebui să se deplaseze la Timişoara. Pe amplasamentul fostului CET din municipiu, situat în zona Lunca Pomostului va fi construit un mall, dar şi o zonă de agrement.

Consilierii locali din Reşiţa au aprobat modificarea planului de urbanism zonal pentru acel teren, unde cândva funcţiona CET-ul.

PUZ-ul prevede construirea unui complex comercial de tip mall şi agrement: spaţii comerciale; unităţi de alimentaţie publică; săli de cinematograf; construcţii sportive – sală de sport, bazin de înot acoperit, patinoar, loc de joacă pentru copii; spaţii destinate activităţilor de agrement – bowling, paintball, etc. Tot aici vor exista şi spaţii de birouri şi un centru de afaceri. Nu va lipsi nici zona verde şi de promenadă, mai ales că amplasamentul este favorizat de prezenţa râului Bârzava, de-a lungul căreia vor fi amenajate alei, cu mobilier urban şi elemente decorative.

Se propune reorganizarea circulaţiei în zonă, de exemplu să se circule în ambele sensuri, excepţie făcând segmentul de drum adiacent str. Fântânilor şi râului Bârzava, care prevede doar ieşire pe strada Fântânilor. PUZ-ul mai prevede locuri de parcare, alei, trotuare, un pod pietonal în continuarea străzii Bielefeld, cât şi lărgirea pod carosabil existent.

Citeşte pe aceeaşi temă:

Pregătirile pentru ridicarea mall-ului au început deja. Clădirile ce au aparţinut societăţii CET Energoterm Reşiţa au fost demolate. Vă reamintim că sistemul centralizat de încălzire a fost desfiinţat în urmă cu doi ani, din cauza numărului mic de abonaţi, a pierderilor şi a datoriilor la furnizorul de gaz. Foştii abonaţi au primit despăgubiri pentru a-şi cumpăra centrale termice proprii. Deocamdată nu se ştie când va începe construcţia mall-ului.

Foto: arhiva

8 COMENTARII

  1. Oameni buni de 7 ani cel putin s-au apucat de constructia mansardei de la liceul de arta. Au construit partial si proiectul a fost lasat balta. Un rahat. Acelasi lucru se va intampla si aici. Demoleaza tot doar pentru a parea ca se face cv apoi o sa ramana doar daramaturi. De unde atatia bani. Si cine are bani de cheltuit in mall daca locurile de munca sunt foarte limitate si salariile sunt de 1200 lei brut nici pentru intretinere nu iti ajung. M-as bucura sa fie adevarat dar totul este doar campanie electorala.

  2. Cum naiba doar inainte de votari se fac toate ? … Mai pune botul cineva ?

  3. Dar pista de avioane când e în plan ? În Dealul Crucii, o zona apartinatoare reșițeI nu a-ți fost în stare sa o asfaltați , iar voi vreți sa faceți ,,Avioane,,….

  4. Nu toata lumea a primit despagubiri(pentru centrala termica sau pt altceva)desi a costat 2.600 ,n-am vazut nici un leu,nesimtiti(cine stie in al cui buzunar sunt bani mei?

  5. ok, dar cine este (sau va fi) investitorul? sau sunt iar vorbe desarte…? sincer, am mai auzit povestea asta cu ceva vreme in urma …ca si proiectul cu Muntele Semenic… sau platoul unde se afla stema UCMR… etc, etc…

Comentariile sunt închise.