Haldina fără nume are un proprietar cu renume. Comisarii Gărzii de Mediu Caraş-Severin continuă investigaţiile

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Caraş-Severin au depistat proprietarul haldinei clandestine de la kilometrul 4 de pe drumul de centură al municipiului Reşiţa.

În urma unor investigaţii amănunţite, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Caraş-Severin au dat de urma administratorilor haldinei. Este vorba de Combinatul Siderurgic TMK Reşiţa care a înfiinţat în decursul anilor un al doilea depozit de materiale pentru a depune acolo zgura şi reziduurile provenite din procesul de producţie. În timp însă Societatea TMK a dat în administrare perimetrul haldinei altor doi operatori din ţară care aveau puncte de lucru în oraş. De la comisarul şef Gheorghe Muntean am aflat că cele două firme se află acum în insolvenţă şi au fost notificate prin adrese atât de primăria municipiului, cât şi de garda naţională de mediu Caraş-Severin în vederea deplasării la Reşiţa şi a clarificării situaţiei.

Vă amintim că, la jumătatea lunii aprilie, reporterii Radio Reşiţa au depistat pe raza municipiului de pe Bârzava, o haldină clandestină de deşeuri, locaţie care figura închisă de peste doi ani, potrivit reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu Caraş-Severin. Locaţia a devenit un real focar de infecţie atât pentru localnici, cât şi pentru mediul înconjurător, fiind vorba de o suprafaţă extinsă de pădure de foioase aflată în administrarea Ocolului silvic Reşiţa.

Comisarii Gărzii de Mediu şi poliţia locală efectuează controale inopinate în zonă pentru depistarea eventualilor cetăţeni sau agenţi economici care continuă să depoziteze deşeuri în acel perimetru, sancţiunea minimă pentru cei care încalcă legislaţia de mediu fiind de 25 de mii de lei, a mai spus comisarul şef Gheorghe Muntean. (Hardy Cvoica)

Vom reveni cu informaţii!

Foto: arhiva

Cele mai citite

Related Articles