[FOTO] Sport, turism şi caritate în Cheile Nerei: Vino la Mountainbike Race între 11 – 12 iunie

Caravana Vacanţa cu Radio România Reşiţa va fi prezentă în acest sfârşit de săptămână în Cheile Nerei, la Sasca Montană, unde va avea loc cea de-a treia ediţie a Cheile Nerei Mountainbike Race.

Ideea acestei competiţii a apărut pornind de la dorinţa de a promova turismul în această zonă cu adevărat deosebită precum şi pentru a ajuta o cauză nobilă şi anume dotarea cu aparatură medicală a Spitalului pentru copii din Timişoara.

Ediţia inaugurală din 2014 a atras 222 de concurenţi din ţară, precum şi din străinătate (Serbia, Austria) şi peste 500 de participanţi la întregul eveniment. La ediţia a doua, în ciuda condiţiilor meteo nefavorabile, s-au înscris în concurs peste 280 de concurenţi.

Anul acesta, Cheile Nerei Mountainbike Race va cuprinde şi un concurs de alergare montană, concurs organizat în parteneriat cu cei de la Alergotura Timişoara. Astfel, evenimentul se va adresa atât bicicliştilor, cât şi alergătorilor. Ca în fiecare an, pe lângă concursul ciclist este programat şi un concert în aer liber.

Şi în acest an va fi păstrat caracterul caritabil, mai exact întregul profit rezultat în urma acestui eveniment va merge către actiunea Ei Merită Ajutor (E.M.A), desfăşurată de Clubul Kiwanis Timişoara. Proiectul E.M.A îşi propune sprijinul Spitalului pentru copii pentru modernizarea secţiei de terapie intensivă şi UPU. Spitalul Louis Turcanu este cel mai important spital de copii din vestul ţării, deservind 4 judeţe ( Timş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Arad).

Astfel, în urma concursurilor din primii doi ani s-a contribuit cu peste 21.000 lei la achiziţia a trei volumate profesionale şi a trei injectomate profesionale în valoare totală de 45.000 lei, echipamente ce se află acum în uzul Spitalului Louis Ţurcanu.

Detalii pe site-ul sascabike.ro.

Sâmbătă, 11 iunie

8:30 – 9:30 – Înscrieri
10:45 – Start concurs Elite
10:55 – Start concurs Race
11:30 – Start proba pentru copii
17:00 – Premiere
18:00 – 23:00 – Concert & DJ

Întregul eveniment se va desfăşura pe terenul de fotbal din Sasca Română.

Duminică, 12 iunie

8:30 – 9:30 – Înscrieri
10:30 – Start Trail Run
14:30 – Premiere

Sunt puţine locurile pe care dacă le vezi o dată, îţi imprimă dorinţa de a le vedea din nou. Un exemplu sunt însă cele mai lungi şi mai spectaculoase chei din România – Cheile Nerei.

Cheile Nerei, arie protejată de interes național, sunt parte a Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa şi se întind pe o distanţă de aproximativ 22 km, de-a lungul râului Nera, între localităţile Sasca Montană şi Şopotu Nou. Pereţii se înalţă până la 200 de metri, apa Nerei şi a afluenţilor săi a săpat şi a format în rocă lacuri, canioane, peşteri şi cascade impresionante. O potecă turistică marcată le străbate, dar parcurgerea lor necesită traversarea râului Nera prin apă. Nu trebuie să fii alpinist cu experienţă ca să te încumeţi să străbaţi Cheile Nerei, dar trebuie să ai un minim de condiţie fizică.

Citeşte pe aceeaşi temă:

Intrarea în Cheile Nerei se face pe la Şopotul Nou, iar în primul sector sunt brăzdate pe alocuri, de ogoarele localnicilor. Apoi, valea se strâmtează treptat, calcarul înlocuieşte granitul, iar pereţii stâncoşi strâng tot mai mult apele râului Nera. După aproximativ 4,5 km, aproximativ o oră jumătate  de mers pe jos, se ajunge într-o poiană plină de farmec, Poiana Meliugului. Aici se află unul din reperele turiştilor care vin în chei – “Sălaşul lui Trifu”, de unde şi a doua denumire a locului – “Poiana lui Trifu”, cum îi spun localnicii. La intrarea în poiană se aude cel mai frumos şi mai puternic ecou din lume. Este cea mai mare poiană din chei, lungă de aproape 1 km, la capătul căreia se află “Moara lui Utan”, soră cu morile de apă de la Rudăria. La ieşirea din poiană, emoţiile devin din ce în ce mai profunde, deoarece trebuie traversată o punte de bârne. După jumătate de kilometru se ajunge la Lacul Dracului, ascuns de malul Nerei. Dacă nu sunteţi atenţi există riscul să treceţi de el.

CONCURS: Câştigă un week-end pentru două persoane  în Cheile Nerei!

Îţi plac ieşirile în mijlocul naturii, dar şi să faci mişcare. Atunci noi avem soluţia perfectă: Cheile Nerei – un loc plin de mister, pericol şi de o frumuseţe fără egal.

Intră pe pagina de Facebook a Radio România Reşiţa, dă share la concurs pe pagina ta,  apoi lasă un comentariu pe radioresita.ro şi spune-ne de ce tu ar trebui să fii marele câştigător.

Câştigă un week-end la Pensiunea Cheile Nerei!

(Mirabela Afronie)

2 COMENTARII

  1. Pentru că…din seria natură și pentru că… poze, aer curat, mișcare, new friends etc și pentru că…nu e un concurs cu telefoane scumpe și nu „e participanți mulți”. Aaa și era să uit! pentru că…oricum o să merg indiferent de rezultatul extragerii și dacă o să câștig, o să scutesc redacția de cheltuielile cu transportul și diurna, că doar e vorba de o cauză nobilă și voluntariat, NU?! 😉

  2. buna,eu ma numesc Ileana si intru pentru prima oara cu voi in vorba prin intermediul internetului dar in schimb vorbesc cu radio Resita de multe ori dar si ascult zilnic cel putin 10 ore pe zi Radio Resita.Mi-as dori sa am norocul sa castig acest concurs desi nu sunt prea norocoasa dar si pentru faptul ca nu am fost niciodata in acea zona si mi-ar face mare placere sa am ocazia sa o vizitez prin intermediul acestui concurs. Va multumesc anticipat.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles