Foc continuu la Prefectura Caraş-Severin! Alegerile intră în linie dreaptă

Prefectura Caraş-Severin se află în grafic cu respectarea calendarului de pregătire a alegerilor locale din iunie. În videoconferinţa de astăzi, prefectul Florenţa Albu a raportat ministrului de interne, Petre Tobă că nu există întârzieri în ceea ce priveşte activităţile organizatorice.

Principala noutate a acestui proces electoral este utilizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, implementat de STS și AEP, extrem de util pentru semnalarea în timp real a intențiilor de vot multiplu. În Caraş-Severin sunt câteva secţii care nu sunt echipate cu această tehnologie. Sebastian Dragomir a aflat amănunte despre acest sistem, dar şi despre asigurarea cu personal necesar pentru desfăşurarea alegerilor, de la prefectul Florenţa Albu.

 

În urmă cu două zile, la nivelul judeţului Caraş-Severin a fost semnat şi contractul de tipărire a buletinelor de vot. Hârtia necesară buletinelor va fi primită de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Conform prevederilor legale, MAI asigură confecționarea ștampilelor cu mențiunea ”VOTAT” și imprimarea timbrelor autocolante care se vor aplica pe cărțile de identitate ale alegătorilor.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles