[FOTO-AUDIO] Bârzava ecologizată la Câlnic în urma demersurilor Gărzii de Mediu Caraş-Severin

Garda de mediu dispune – Primăria se supune.

O suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi pe raza municipiului Reşiţa în zona inundabilă a cartierului Câlnic, de-alungul râului Bârzava, a fost ecologizată recent de Primăria urbei în urma sesizărilor locuitorilor şi a mass-media locală, precum şi a constatărilor din teren a comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu Caraş-Severin, spune Gheorghe Muntean – şeful instituţiei.

IMAG2987Potrivit acestuia, în acel perimetru din stânga râului în direcţia Bocşa, persoane neidentificate au depozitat, în timp, tone de gunoaie, zona devenind un real focar de infecţie atât pentru fauna şi flora Bârzavei, cât şi a locaţiei din imediata vecinătate a cursului de apă.

Serviciul de ecologizare al Primăriei Reşiţa a curăţat zona, gunoaiele colectate fiind ambalate în saci şi transportate la haldina oraşului, a mai spus comisarul şef, Gheorghe Muntean.

În acest caz nu au fost aplicate amenzi pentru că termenul de ecologizare impus de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Caraş-Severin a fost întru-totul respectat.

Sursa foto: Primăria Reşiţa

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles