[AUDIO] Măsură fără precedent luată pe şoselele din Caraş-Severin

Sărbătorile pascale au fost liniştite în judeţul Caraş-Severin, dacă exceptăm numărul mare de accidente rutiere. În zilele de sărbătoare, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale și de la investigare a criminalității economice au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

„Nu au fost înregistrate probleme deosebite, dacă exceptăm accidentele”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Cecilia Dăneţ.

„În perioada 30.04 – 02.05, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 379 de sancţiuni contravenţionale, 272 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Totodată, poliţiştii au retras două certificate de înmatriculare şi au reţinut 8 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi unul pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri”.

 

În ultimele 4 zile, zeci de persoane au ajuns la spital în urma accidentelor înregistrate în Pătaş, Mehadica, Moniom, Iaz, Teregova, Caransebeş, Reșița sau Obreja. Cele mai grave au avut loc la Fîrliug şi la Topleţ, unde două persoane au murit. Polițiștii spun că au fost luate deja măsuri suplimentare de supraveghere a traficului rutier, inclusiv cu sprijinul colegilor din Timiş şi Mehedinţi.

Zeci de echipaje ale poliţiei rutiere sunt prezente pe principalele drumuri din Caraş-Severin. Se acţionează cu radare în cascadă după ce în ultimele zile s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de accidente.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ:

 

De la începutul anului, în Caraş-Severin au avut loc 50 de accidente grave, cu 22 mai multe decât în perioada similară a anului trecut. Numărul persoanelor rănite grav a crescut cu 35, iar cel al persoanelor rănite uşor cu 18. În urma accidentelor, 6 persoane şi-au pierdut viaţa.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles