Cum a încercat Iosif Armaș să cumpere tăcerea celor care-i contestau afacerile din stațiunea Băile Herculane
Articol editat de Gerhard Chwoika, 30 aprilie 2016, 18:00
Deschiderea procedurii de insolvență la SC Argirom Internațional SA l-ar fi putut lăsa pe Armaș, în 2008, fără o parte importantă din stațiune. Numai că Iosif Armaș a băgat mâna în buzunar, iar judecătorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucureşti, ar fi fost mituit cu produse alimentare (carne de vită/ miel) și un telefon mobil, conform sursei citate. Dacă la Tribunalul București lucrurile s-au rezolvat foarte simplu și cu o cheltuială ridicolă, lucrurile au stat altfel cu oamenii locului. Valeriu Verbițchi, omul care deține acum poate cele mai multe imobile în Herculane, a ajuns să pună mâna pe unele dintre ele la preț subevaluat. Doar pentru că Armaș a dorit să-i închidă gura și să scape de contestațiile pe care Verbițchi le făcea peste tot. Deranj au mai provocat însă și alții, cum ar fi fostul primar Nicușor Vasilescu și fostul director al stațiunii, Ilie Cristescu.
Cristescu a povestit că se judecă de 13 ani cu Armaș și că, în schimbul retragerii plângerilor și reclamațiilor, i-ar fi fost promis un… hotel. „La Herculane a fost o acțiune de samsariat. S-au luat hotelurile să se vândă, nu să se facă turism. Până acum, toate hotelurile, în afară de Diana și Afrodita, au rămas la fel. Și s-a mai mișcat ceva pe la Roman. Nu s-a urmărit decât să se distrugă și să se vândă de la unul la altul. El a încercat, dar cu mine nu i-a mers. Eu i-am spus clar că nu mă bag în niciun fel de afaceri. El zicea ca să-mi dea un hotel”, a explicat Ilie Cristescu.
Acum două săptămâni, Iosif Armaş a fost reținut pentru constituirea grupului infracţional organizat care a devalizat Băile Herculane, iar acum se află în arest preventiv. Pe lângă această infracțiune, Armaș mai e acuzat și de evaziune fiscală şi alte asemenea fapte, precum Combinatul siderurgic de la Oţelu-Roşu.
Foto: arhiva
Sursa: pressalert.ro