Din cauza unei erori la sistemul informatic, rovinietele nu pot fi achiziţionate la nicio benzinărie din ţară şi nici prin SMS. CNADNR anunţă că şoferii care nu au rovinietă nu vor fi amendaţi, până la rezolvarea erorii.

 În această dimineaţă a apărut o problemă la sistemul informatic, astfel că rovinietele nu pot fi achiziţionate din benzinăriile din întreaga ţară. În urmă cu puţin timp, reprezentanţii Companiei de Drumuri au anunţat că se vor lua măsuri pentru modificarea softului informatic, astfel încât – până la remedierea problemei – să nu se emită amenzi. Pe drumurile naţionale sunt active aproape 100 de camere pentru verificarea rovinietei.

CNADNR a transmis un punct de vedere oficial:

“Astăzi, 30.04.2016, în urma unor defecţiuni tehnice survenite la sistemul informatic de emitere, gestiune şi monitorizare a rovinietei, achiziţionarea acesteia, precum şi plata taxei de trecere la podurile Dunărene (peaj), prin intermediul sistemului, sunt oprite. Menţionăm că pe perioada în care sistemul nu funcţionează, nu vor fi emise procese verbale de constatare a contravenţiei pentru cei surprinşi în trafic fãră rovinietă/peaj. CNADNR SA va anunţa opinia publică imediat ce defecţiunile vor fi remediate şi sistemul va fi funcţional.”

Daiana Roşca

1 COMENTARIU

  1. In acel comunicat NU specifica ca astazi, toata ziua nu se vor da amenzi. Poate in 30 de minute sistemul va fi functionabil, iar soferii care sunt deja la drum nu vor sti si vor fi amendati

Comentariile sunt închise.