[AUDIO] 1 Mai deschide sezonul pescuitului la păstrăv

1 Mai vine cu o veste bună pentru pescarii amatori.

Deşi încă prohibiţie în apele colinare şi de şes şi la Dunăre, undiţele pot fi aruncate în apele de munte. De duminică se deschide pescuitul la toate speciile de păstrăv.

Pescuitul păstrăvului în apele de munte, râuri, lacuri sau baraje este liber de la 1 Mai şi poate fi practicat după această dată, doar de pescarii sportivi care deţin permise emise de ANPA şi vizate de Romsilva, prin Direcţia silvică sau ocoalele subordonate, spune Traian Roşu – şeful compartimentului vânătoare şi salmonicultură din cadrul Direcţiei silvice cărăşene.

Potrivit acestuia, pe toate cele 25 de fonduri piscicole gestionate de Direcţia silvică a judeţului Caraş-Severin, tariful este de 150 de lei de sezon pentru toate apele. Pentru o singură zonă de pescuit pe zi, tariful practicat este de 15 lei, pentru o săptămână, pescarii vor plăti 35 de lei, iar pentru o lună, aceştia vor achita 60 de lei.

Plata pentru obţinerea autorizaţiilor de pescuit se face la ocoalele silvice arondate habitatului piscicol sau la sediul Direcţiei silvice judeţene, a mai spus Traian Roşu.

Reamintim că, Direcţia silvică gestionează pe raza judeţului 13 râuri de munte şi alte 9 lacuri de acumulare.

(Hardy Cvoica)

Sursa: energofish.ro

De același autor

Related Articles