Media 2020: Radiodifuzorii pot supravieţui cu succes urmărind subiectele lansate de jurnalismul social

Lucrările Conferinţei Media 2020 s-au încheiaţ cu puţin timp în urmă, la Beijing. Evenimentul a fost organizat de Radio România şi Uniunea Radiodifuzorilor din zona Asia Pacific. Ediţia din acest an a reunit aproape 300 de profesionişti din domeniu din 35 de ţări.

Majoritatea celor prezenţi aici a demonstrat prin exemple proprii modul în care noile tehnologii pot îmbunătăţii calitatea şi creşte aria de difuzare a emisiunilor realizate de industria audiovizualului. Astfel, s-a putut vedea cum sistemele UHDTV şi cele sound surround oferă o nouă perspectivă şi o mai bună calitate a recepţionării emisiunilor radio şi tv. De asemenea, calitatea transmisiilor radio poate fi îmbunătăţită prin tehnologii digitale, iar astfel, radiodifuzorii pot realiza emisiuni mai expresive, care să ajute ascultătorii să înţeleagă mai bine lipsa imaginilor evenimentele care se petrec în lume. Jurnalismul cetăţenesc şi mass media socială au reprezentat, de asemenea, un subiect de dezbatere, a reieşit că radiodifuzorii se pot adapta şi pot supravieţui cu succes urmărind practic subiectele lansate de jurnalismul social pentru a-şi îmbunătăţi propriile selecţii de informaţii pe care le oferă ascultărorilor ori telespectatorilor. Subiectele de interes pentru radiodifuzori au fost şi cele legate de promovarea culturii în zona Asia-Pacific şi în Europa, prin intermediul festivalurilor de muzică. Din nou, platformele digitale folosite în mod profesionist şi responsabil pot creşte nivelul de percepţie şi de atractivitate a acestor evenimente care pot fi transmise acum oriunde în lume.

Violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail vor susţine un recital pe scena sălii de concerte a Radioului public din China. Momentul va marca încheierea oficială a celei de-a doua ediţii a Conferinţei Media 2020.

Cele mai citite

Related Articles